Helyi hírek 2024. április 12. 14:00

Megünnepelték a költészet napját a félegyházi nyugdíjasok

Képgaléria
Megünnepelték a költészet napját a félegyházi nyugdíjasok
Közös versfelolvasással ünnepelte a költészet napját a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete április 12-én, pénteken. Az eseményen – amelynek a Szakmaközi Művelődési Ház adott helyet – Magonyné Kis Czakó Katalin, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Magonyné Kis Czakó Katalin köszöntőjében méltatta a költészet napjának jelentőségét és eredetét. Rámutatott, hogy ezen a napon irodalmi előadásokkal, könyvbemutatókkal és költő találkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt. Kiemelte, hogy a költészet az irodalom egy olyan ága, amely verses formában fejezi ki a költőben támadt gondolatokat. Idén városunkban a Móra családra emlékezünk és az intézményeink egész évben gazdag programokat kínálnak a versmondás szerelmeseinek.

Az eseményen Móra Ferenc, Móra László, Petőfi Sándor, Héjjas István, Kovács Sándor és Tóth Imre Gyula műveit hallgathattuk meg a klubtagok előadásában.

Az eseményt vendéglátás zárta. A tervek szerint a megemlékezést tovább folytatják önálló irodalmi estek szervezésével, valamint egy őszi kulturális találkozó és Mátyus Imre születésének 80. évfordulójára tervezett ünnepi megemlékezés is szerepel a programok között. Ezáltal emléket állítanak azoknak, akik hozzájárultak Kiskunfélegyháza irodalmi életéhez.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!