Program 2024. április 30. 08:00

Újdonságokkal is várja a Majális a városlakókat

Újdonságokkal is várja a Majális a városlakókat
Idén is nagyszabású programokkal készül minden korosztálynak Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata május elsején, a parkerdei eseményen.

Mint minden évben, most is reggeli ébresztővel indul a nap a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar közreműködésével – tudtuk meg Keresztes Tünde főszervezőtől, az önkormányzat kulturális referensétől. Hozzátette: az útvonal 2024-ben meghosszabbodott, hiszen a vasútállomástól indulnak és a Kossuth utcán vonul majd végig a zenés csapat.

Mindezek után 10 órakor a Városi Parkerdőben indul a programok sora, Csányi József polgármester köszöntőjével. A megnyitó után a táncé lesz a főszerep. Elsőként a mazsorett együttes produkciója, utána a Padkaporos Táncegyüttes összes csoportjának néptáncműsora következik. Ők segítik a májusfa felállítását és az elkészült szimbólum körbetáncolásában is oroszlánrészt vállalnak. 11 órakor a Brilli-Art Studio Táncsport Egyesület és a Piramis Dance akrobatikus látványtánc-bemutatója következik, ami szintén népszerű program évek óta a majálison.



A délután folyamán a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekart köszönthetjük, 15 órakor pedig Szandi érkezik a nagyszínpadra. Fél ötkor az Iszkiri Együttes gyermekműsora várható, 18 órától Geszti Péter élő nagykoncertje zárja a nagyszínpadi eseményeket.

Keresztes Tünde elmondta, hogy egyszerre három helyszínen zajlanak majd a programok. A nagytisztás mellett üzemel a kistisztás és a kistisztás II. is. A kistisztáson a megszokott Gyermekbirodalom várja a kisebbeket, ahol a megszokott játékok mellett újdonságokkal is készültek. Többek között új ugrálóvárak és egy 35x12 méteres Ninja Warrior pálya is a rendelkezésre fog állni. Mindezek mellett lövöldözős párbaj, akkumulátoros kisautók, arcfestés, íjászat, lovaglás és állatsimogató is a gyermekek szórakozását szolgálja. A lézerharc kedvelőit pedig a kistisztás II. várja, 10 és 18 óra között. A játékok mellett sportbemutatókra számíthatnak, focival, karatéval, birkózással és boksszal is ismerkedhetnek a fiatalok.



Keresztes Tünde végezetül elmondta, hogy mint mindig, idén is kétszeri kullancsirtás előzi meg a rendezvényt, a városlakók biztonságát minden szempontból a legfontosabbnak tartják. Ingyenes buszjáratok is rendelkezésre állnak a megszokott útvonalon, az esemény napján: indulás a Petőfi-lakótelepi parkolóból 9:30-kor és 14:30-kor, majd vissza az NT Kft.-től 15 órakor és 20 órakor.

A szervezők köszönik a fő támogatást a Dél-100 Kft.-nek, valamint további támogatóknak az OTP Bank Nyrt.-nek, a Szalai Busz Kft.-nek, a Félegyházi Pékség Kft.-nek, a Móra Ferenc Művelődési Központnak és a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesületnek.

Z. A.
        
Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!