Program 2024. április 12. 18:30

Matinékoncert lesz vasárnap a zeneiskolában

Matinékoncert lesz vasárnap a zeneiskolában
Matinékoncertre várja a gyermekes családokat a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola április 14-én, vasárnap, délelőtt 10:30-kor.

A több éve rendszeresen megrendezett esemény elindítója Lukácsházi Győző volt, aki kiváló vezetője volt a matinéknak és nagyon jól értett a gyermekekkel folytatott kommunikációhoz – tudtuk meg Kis-Fekete Vilmostól, az intézmény igazgatójától. Hozzátette: a művész sajnos több éve nincs közöttünk, mi folytattuk a sorozatot a zeneiskolában. Tavaly a Péter és a farkas tematikája alapján szerveztük meg a programot, idén pedig a tánc lesz a középpontban.



A rendezvényen a művészeti iskola két tanára, Fekete Beatrix és Kósa István táncos foglalkozást vezet majd, aminek a különlegessége az lesz, hogy fúvószenekari kísérettel táncolnak a résztvevők. Kis-Fekete Vilmostól megtudtuk, hogy a matinékoncerteken igyekeznek a zenét és a zeneiséget nagyon sok oldalról megmutatni a gyermekeknek. Ki lehet próbálni a hangszereket, be lehet ülni a zenekari tagok közé, sőt, a karmesteri pálcát is használatba vehetik a fiatalok. Lehet szaladgálni, mozogni, hiszen számukra is nagyon fontos, hogy a gyerekek tényleg jól érezzék magukat.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy több kutatás is igazolja, hogy a korai zenei nevelés – amely Kodály szerint a születés előtt kilenc hónappal kell, hogy megkezdődjön – nagyon sok agyi területet fejleszt és aktivál, ami a későbbiekben többek között az olvasást, a számolást, a mozgást is megkönnyíti a gyermek számára.

Szeretettel várnak minden érdeklődő családot.

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!