Program 2024. április 17. 18:00

Szenior Örömtánc Találkozó lesz április 20-án

Szenior Örömtánc Találkozó lesz április 20-án
A Duna-Tisza közi Szenior Örömtánc Találkozónak ad otthon a Constantinum sportcentrum április 20-án, szombaton. A 11 órakor kezdődő eseményre körülbelül 400 táncos érkezik Bács-Kiskun, Csongrád és Pest vármegyéből.

Az első, de remélhetőleg hagyományteremtő esemény egy megnyitóval veszi kezdetét 11 órakor, majd egy egyedülálló produkcióval folytatódik az esemény. A különböző városokból, községekből érkezett nyugdíjas tagokból álló tánccsoportok egy közös műsorral mutatják meg, hogy ugyanaz a cél vezérli őket: a tánc, a közös, jókedvű testmozgás.

Mozgás! Öröm! Agytorna! – ezzel a három szóval jellemezte a tánc küldetését Kocsiné Móczár Julianna szervező, aki elsőként kezdte el a csoportokat verbuválni, illetve a táncot oktatni Kiskunfélegyházán, 4 évvel ezelőtt. Azóta Félegyháza mellett Gátéron, Jászszentlászlón, Tiszakécskén és Pálmonostorán is szerveződtek már általa szenior táncos csapatok. Megtudtuk tőle, hogy a zenére végzett mozgás hatékonyságát ebben a korosztályban is számos tanulmány igazolta. Könnyed fizikális igénybevétel, amely mellett koreográfiát tanulnak a résztvevők egy jó hangulatú, kötetlen foglalkozás keretében. Hozzátette: sok barátság kötetett már az elmúlt években a csoporttagok között és egy ilyen találkozó ezek elmélyítését, egymás megismerését is szolgálja.A szenior örömtánc mozgalom Németországban és Ausztriában évtizedek óta jelen van, Magyarországon Csirmaz Szilviának köszönhető, hogy országosan megismert tevékenységgé vált.

Az első kiskunfélegyházi találkozón minden a táncról fog szólni 11 és 15 óra között. Szeretettel várnak minden olyan személyt, aki érdeklődik a mozgásforma iránt, a sportcsarnok lelátóján megtekintheti a különböző csoportok produkcióit. Kocsiné Móczár Julianna hozzátette: a táncosoknak egy kisebb városnéző sétát is szerveznek aznap, a nevezetes szobrok, épületek megtekintése mellett, a Kiskun Múzeumba, a Petőfi Sándor Emlékházba és a polgármesteri hivatal dísztermébe is ellátogatnak. A nap folyamán előfordulhat, hogy a kiskunfélegyháziak látnak egy-egy csoportot a város különböző pontjain táncolni, amit – a szervező kérésére – fogadjanak nagy szeretettel.

Z. A.
        
Fotó: Fantoly Márton
                       

Kövessen minket a Facebookon is!