Helyi hírek 2024. április 17. 16:00

Mórás angol sikerek

Képgaléria
Mórás angol sikerek
Remek eredményekkel büszkélkedhet a Móra Ferenc Gimnázium angol nyelvi versenyek terén. A közelmúltban a háromfordulós London Bridge angol nyelvi és országismereti verseny középdöntőjében értek el magas szintű eredményeket a következő tanulók: Balázsi Sára, Kapus Éva, Kovács Ráhel, Tamási Emma 7/E osztályos és Csikós Zóra, Kurucz Kolos, Német Hanna, Rózsa Sára 8/E osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva.

Városi angol versenynek adott helyet április 11-én a József Attila Általános Iskola, ahol az angol munkaközösség szervezett kompetenciaalapú angol csapatversenyt. A gimnázium 7. és 8. osztályos tanulói is részt vettek az eseményen, ahol összemérték tudásukat a világ nagyvárosairól, a városi élet aspektusairól. A jó hangulatú, igényes és kreatív verseny minden résztvevőt gazdagított ismeretekkel, új kapcsolatokkal. Eredmények: Pozsár Csilla (7/E) harmadik helyezett, Pellikán Lia (7/E) a második, Rózsa Sára (8/E) az első helyen végzett csapatot erősítette.

A HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén is részt vettek a gimnázium diákjai, akik között Páll Panna (10/ANy) kiemelkedő teljesítménnyel az országos második helyet szerezte meg, Teens kategóriában. A verseny kiíróinak szándéka az volt, hogy a diákokat megismertessék az angol nyelvterület országainak ünnepeivel, szokásaival, hagyományaival, ételeivel és elmélyítsék szókincsüket a témakörökben. A komplex tesztfeladat mellett – kreatív csapatverseny lévén – projektfeladatokat, posztert, prezentációt, fogalmazást, filmajánlót is kellett készítenie az indulóknak. Idén angolból országosan 567 csapat nevezett 5 kategóriában. A Móra Ferenc Gimnázium fiataljai a két legmagasabb nyelvi szintű, ’Junior’ és ’Teens’ kategóriában versenyeztek.

Helyezések:
2. hely: Páll Panna (10/ANy) Teens kategória
Felkészítő tanárok: Kissné Fekete Éva, Nagy Péter

4. hely: Bencsik Bettina, Huszka Laura, Szikora Zoé (7/E) Junior 1 kategória
Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva

7. hely: Fekete Hanga, Happ Lili Borbála, Varga Judit (9/ANy)  Junior 2 kategória
Felkészítő tanárok: Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin, Kissné Fekete Éva

7. hely: Kapás Noémi, Móczár Adrienn, Sugár Lara (9/ANy)  Junior 2 kategória
Felkészítő tanár: Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin 

8. hely: Pengő Sándor (7/E) Junior 1 kategória
Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva

11. hely: Balázsi Sára (7/E) Junior 1 kategória
Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva

16. hely: Rádi Zénó, Szabó Gáspár Sámuel, Szatmári Péter (9/ANy) Junior 2 kategória
Felkészítő tanár: Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin

18. hely: Horváth Anna Rebeka (7/E) Junior 1 kategória
Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva

24. hely: Pellikán Lia, Takó Katalin Mária (7/E) Junior 1 kategória 
Felkészítő tanár: Kissné Fekete Éva

Z. A.

                    

Kövessen minket a Facebookon is!