Helyi hírek 2024. május 5. 12:35

Egy anya kívánsága

Képgaléria
Egy anya kívánsága
Anyák napja környékén különösen sok szó esik a nő különleges, misztikus küldetéséről, az anyaságról. A téma kimeríthetetlen, hiszen ahány anya létezett az idők végtelenjében, a sors annyi elegyét szőtte meg szövőszékén örömnek és fájdalomnak, mosolynak és könnynek…

Ákos, a 45 éves, születésekor jóvátehetetlenül sérült, önálló életre képtelen férfi és édesanyja magányosan, egymásra utaltan élik elszigetelt, belterjes életüket félegyházi otthonukban. Varga Mária ebbe kínált betekintést, amikor arra kért, látogassuk meg őket, ismerjük meg anyasága történetét. Azt a drámát, ami lassan fél évszázada szövődik két élet szálából, anya és gyermeke kötelékéből. Amiben oly sok az áldozatvállalás, az önfeladás, a szomorúság és az aggódás, az örömtelen hétköznap, és oly kevés a derű, az ünnep, a köszönet, hogy az már-már elviselhetetlen.

Hosszan beszélgettünk, minek során Mária elmondta: szíve vágya, hogy imádott fia felköszöntse anyák napján, és erről lapunk is tudósítson. A megható pillanatot megszerveztük, és olvasóinkkal is megosztjuk.

Az anyákat ünnepeljük.

T. T.

Fotó: Fantoly Márton 
                

Kövessen minket a Facebookon is!