Program 2024. április 25. 17:00

Könyvtársarok – Könyvek a virágünnepen

Könyvtársarok – Könyvek a virágünnepen
Április 27-én, szombaton 8 és 12 óra között rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ a már hagyománnyá vált tavaszi virágünnepet. A Petőfi-téren, a Hattyúház előtti sétányon és a Béke-téren megfordulók szebbnél szebb virágokban, dísznövényekben gyönyörködhetnek.



Erre a délelőtti rendezvényre az olvasás szerelmeseinek is érdemes kilátogatniuk, hiszen a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kitelepül az épülete elé. Eladásra kínálja régi, használt, szakszerűen leselejtezett könyveit jelképes áron, 300 és 500 forintért. A szép állapotú, szinte kifogástalan kiadványoknak egyedi, de megfizethető árat állapítanak meg. Emellett zenei CD-k, DVD-filmek, hanglemezek és kirakók is várják új tulajdonosaikat. Májustól az intézmény árkádjai alatt folytatódik a dokumentumok árusítása piaci napokon, kedd és péntek délelőttönként.



Városunkban az idei év Móra-emlékév, hiszen Móra Ferenc születésének 145., halálának 90., bátyja, Móra István születésének 160. és unokaöccse, Móra László halálának 80. évfordulójára emlékezünk. Ennek jegyében az eladásra szánt könyvek mellett Móra-sarkot alakítanak ki a bibliotéka helyismereti gyűjteményéből válogatva. A látogatók beleolvashatnak a Mórák szépirodalmi alkotásaiba, a verses- és a novellás kötetekbe, az ifjúsági és a felnőtteknek szánt regényekbe. Néhány félegyházi szerző szakkönyve mellett polcra kerül Nyáry Krisztián tavaly megjelent Így ettek ők című gasztronómiai munkája is, amelyből megtudható, vajon szeretett-e enni Móra Ferenc.
            

Kövessen minket a Facebookon is!