Program 2024. április 22. 10:00

Lovasversenyt szervez a Zöldmező Lovassport Egyesület

Képgaléria
Lovasversenyt szervez a Zöldmező Lovassport Egyesület
Ötödik versenyét szervezi április 28-án, vasárnap a Zöldmező Lovassport Egyesület Kiskunfélegyházán. A Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség támogatásával rendezett megmérettetésre várnak minden versenyezni vágyót, illetve azokat is, akik ismerkednének a lovassportokkal kortól és nemtől függetlenül.

Tapodi Richárd, a Zöldmező Lovassport Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy igazi családi program lehet nézőként is az esemény, hiszen jó levegőn, remek hangulatban, ételeket, italokat nem nélkülözve zajlanak ezek a versenyek a Tapodi-tanyán. Az alap díjlovas versenyszámoktól, az ügyességi számokon át az ugró versenyszámokig láthatunk sportolókat. Idén felvezető versenyszámok is helyet kaptak a programban, amivel a hivatalos megmérettetésekre készülnek a gyerekek. Itt a ló bemutatása, felvezetés a szám lényege.

Hobby Horse Bajnokság és Derby is zajlik a nap folyamán, ahol a botlovakon különböző korcsoportban, magassági szinteken versenyezhetnek gyermekek és szülők is. Mindezek mellett idén újdonságként, a Magyar Haflingi Lótenyésztő Egyesület is jelen lesz az eseményen, a fajta bemutatásával, előadásokkal várják az érdeklődőket már reggel 9 órától. Tapodi Richárd hozzátette: egyesületüktől mintegy 50 versenyző indul, a nap folyamán körülbelül 150 startra számítanak.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!