Helyi hírek 2024. április 27. 07:00

Nyílt nap a Rendőrség Napja alkalmából

Képgaléria
Nyílt nap a Rendőrség Napja alkalmából
Ünnepi állománygyűlést és nyílt napot tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kecskeméten.

Nyílt napot szervezett a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szent György napja alkalmából április 25-én, a kapitányság udvarában és díszburkolatán.

A rendezvényt megelőző ünnepségen a főkapitányság kiemelkedő munkát végző dolgozói elismerésben részesültek. Dr. Balogh János r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője négy rendőrt soron kívül előléptetett és további kettőt jutalomban részesített.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése a szakmailag legkiemelkedőbb munkát végző munkatársakat évente elismerésben részesíti hat különböző kategóriában. A díjazottak díszoklevél és pénzjutalom elismerésben részesültek:

  • az év bűnügyi szakembere: Dragon Matild r. zászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, Vizsgálati Osztály vizsgálója,
     
  • az év rendészeti szakembere: Borsi Sándor r. törzszászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, Rendészeti Osztály, Szabálysértési Előkészítő Csoport csoportparancsnoka,
     
  • az év határrendésze: Vinnai Zsolt r. tőrzsőrmester, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség, Határrendészeti Osztály, kiemelt főhatárrendésze,
     
  • az év junior rendőre címet: Varga Dorottya r. őrmester, a Kalocsai Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztály járőrvezetője,
     
  • az év háttértámogatója: Nagy Miklós r. alezredes, az Ellenőrzési Szolgálat, Szakmai Ellenőrzési Alosztály kiemelt főellenőre,
     
  • az év munkatársa: Bereczki Anna rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Kecskeméti Rendőrkapitányság, ügykezelője.


További huszonnyolc munkatársuk – szakterületén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért – főkapitányi elismerésben és jutalomban részesült.

Az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun vármegyei Területi Szervezete a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal való szoros együttműködésre tekintettel elismerésmerésben és jutalomban részesített további nyolc rendőrt.

Magyarország Belügyminisztere 30 év szolgálat után Szolgálati jelet adományozott hat rendőrnek.

Hárman a belügyi szervnél foglalkoztatási jogviszonyban töltött évek után részesültek elismerésben.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség állományában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül és születésnapja alkalmából jutalomban részesített másik hét személyt.

Az ezt követő nyílt napra érkezők beszélgethettek a bűn- és baleset-megelőzési szakemberekkel, megtekinthették a szolgálati gépkocsikat, motorokat, egy tűzoltó- és mentőautót, valamint az egyenruhások által használt fegyvereket és kényszerítő eszközöket. A bátrabbak felpróbálhatták a „részeg szemüveg”-et és kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort. Emellett rendőrkutyás bemutatóval, füstsátorral, nyomszakértői- és nyomrögzítési bemutatóval is készültek.

A rendezvényen érdekes programokkal várta az érdeklődőket az Országos Mentőszolgálat, a Vöröskereszt és a Katasztrófavédelem munkatársai.

A nap folyamán a Készenléti Rendőrség együttese zenélt, ami több lurkót is táncra perdített számolt be a police.hu.
             

Kövessen minket a Facebookon is!