Helyi hírek 2024. április 27. 17:00

Tavaszi virágünnep, ahol a kultúra és a természet találkozott

Képgaléria
Tavaszi virágünnep, ahol a kultúra és a természet találkozott
Évről évre egyre növekszik az érdeklődők száma a Tavaszi virágünnepen, ahol idén a gyönyörű virágok mellett a kultúra is fontos szerepet kapott. Április 27-én a délelőtti órákban megtelt a Béke- és a Petőfi-tér, amikor megnyílt a vásársor és elindultak a szórakoztató programok. A helyi és környékbeli árusok kiállították legszebb dísznövényeiket, miközben a kézműves termékek és helyi kulturális csoportok is bemutatkoztak. A napot Csányiné Pap Andrea polgármesterné nyitotta meg, majd a kellemesre fordult időben zenés és táncos produkciók fogadták a látogatókat.

Csányiné Pap Andrea üdvözletében hangsúlyozta: minden tavasz új lehetőségeket és frissességet hoz az életünkbe és kertjeinkbe. A színes virágok és növények gondozása fontos része ennek az élménynek és akár a kicsi erkélyünkön is kialakíthatunk szép környezetet. A virágok nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem lelkünket is táplálják és az ápolásukkal töltött idő boldogságot hoz az életünkbe. Ezután kitért arra, hogy a Virágos Félegyházáért elnevezésű rendezvényt 14. alkalommal tartják meg városunkban. Arra buzdított mindenkit, hogy jelentkezzenek a felhívásra és osszák meg kertjük szépségeit és tapasztalataikat a növényápolással kapcsolatosan. A jelentkezés május 31-éig lehetséges.

A polgármesterné beszéde után a Petőfi-szobor előtti rész a zene és a tánc színhelyévé vált a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, a Félegyházi Népdalkör, majd a Silver Step Táncstúdió jóvoltából. Eközben a Béke-téren a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvvásárral és Móra-sarokkal, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület interaktív játékokkal, a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör szabadtéri kiállítással és alkotóműhellyel várta az érdeklődőket.

Ez a rendezvény lehetőséget kínált arra, hogy ihletet merítsünk a kertészkedéshez és a környezetünk szépítéséhez, miközben együtt ünnepeljük a tavasz érkezését.

V. B.
          

Kövessen minket a Facebookon is!