Kultúra 2024. április 28. 10:00

Vas László szerzői estjének adott helyet a művelődési központ

Képgaléria
Vas László szerzői estjének adott helyet a művelődési központ
„Vaslaci65” címmel Vas László szerzői estjére várták az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központban április 27-én, szombaton este.

Az est két részből állt, a kezdő produkciók Faludy György – Villon balladákból, megzenésített Petőfi- és Móra-versekből, valamint a Vándorcirkusz című zenés előadás dalaiból szemezgetett. Az esemény nyitásaként az ünnepelt érkezett a színpadra, Pázmándi Judit, Nagyapáti Anita és Kovács-Csonka Szilvia társaságában. Az elhangzott dalok során folyamatosan újabb és újabb zenész kollégák és barátok érkeztek a pódiumra, felvonultatva Vas László tartalmas zenei életművének társait és együttműködőit.  Csatlakozott a műsor során Zoltán Zoltán gitárral, Czakó Tibor cajonnal, Fekete Benő basszusgitárral, Kurai-Kiss Szilvia csellóval, majd prózai műveket hallhattunk dr. Rekedt Gréta előadásában.  

Az est második részében Vas László életének egy másik nagyon fontos része, a Széljáró Balladás együttes koncertje következett. A zenekar először a Vas László és barátai nevet viselte, majd 2010-ben, egy lemezfelvételt megelőzően született meg a ma ismert elnevezés. Az est során saját szerzemények, népzenei átdolgozások és klasszikus irodalmi alkotások zenés átirata volt hallható.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!