Helyi hírek 2024. május 1. 13:35

Megtelt a parkerdő

Képgaléria
Megtelt a parkerdő
Csányi József polgármester megnyitó beszédével indultak a majális nagyszínpadi programjai a Városi Parkerdőben május 1-jén, szerdán.

– Reggel 8 órakor a 10 éve bevezetett hagyományoknak megfelelően a fúvószenekari ébresztőt megtartottuk. Sokan jelen voltak és csatlakoztak is hozzánk – fogalmazott a polgármester. Beszéde folytatásában mindenkit emlékeztetett a jeles évfordulóra, amit idén ünnepel a város.

– 250 éve annak, hogy mezővárosi rangot kapott Kiskunfélegyháza Mária Teréziától. Úgy hiszem, hogy méltóak vagyunk a mai napig erre a rangra. Kiskunfélegyháza kiáll magáért, olyan értékeket képvisel a kultúrában, az iparban, az oktatásban a mai napig, ami stabil alapokat ad az országnak és a város jövőjének. Ezeket az értékeket meg kell tartanunk itt Kiskunfélegyházán, és nem politikai pályánkon, politikai elvek alapján. Ez egy kisváros, nem kell széthúznunk, össze kell tartanunk, meg kell találnunk a közös szót, valamint annak az értékét, hogy közösen tudjuk ezt a várost képviselni. Ennek szellemében a mai napra mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok – zárta beszédét a városatya.

A színpadi programok a folytatásban táncos produkciókkal folytatódtak. A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület két csoportját láthatta a közönség, majd a Padkaporos Táncegyüttes Gyöngyvirág, Pitypang, Naprózsa és a Néptáncműhelyének műsora következett. A néptáncműsor után a májusfa-állítás és -táncoltatás következett, amelybe örömmel kapcsolódott be a közönség is. Az élőzenét Csonka Ferenc és zenekara szolgáltatta: Csonka Ferenc, Kelemen Zsolt és Kisgyőri Krisztián.

A programok sorát a Brilli Art Studio Táncsport Egyesület fellépése folytatta, majd akrobatikus látványtáncot láthatott a közönség a Viktoria Fitness SE Piramis Dance csoportjának tagjaitól.

A délután fellépői a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, Szandi, az Iszkiri Zenekar és Geszti Péter lesznek.

A nagytisztáson, a nap folyamán sportegyesületek bemutatói, a kistisztásokon Gyermekbirodalom és lézerharc várja a látogatókat.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!