Helyi hírek 2024. május 4. 07:30

Elballagtak a Constantinum végzősei is

Képgaléria
Elballagtak a Constantinum végzősei is
A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium 12/A és a 12/E végzős gimnáziumi osztályának ünnepélyes ballagási ünnepsége volt május 3-án, pénteken az intézmény sportcentrumában.

A két osztály bevonulása után Mindák József főigazgató a következő szavakkal búcsúzott a diákoktól: – Ünnepelni gyűltünk ma össze itt Kiskunfélegyházán. Abban a városban, amely várossá válásának 250. évfordulóját ünnepli. Petőfi Sándor és Móra Ferenc városában, abban az iskolában, ahol ők is kezdték tanulmányaikat és ahol Móra Ferencben is felcsendülhetett az ismert ének: tovább, tovább… Május elején ünneplőbe öltözünk és ünneplőbe öltöztetjük szívünket. Úgy gondolom, hogy az iskolai élet egyik legszebb ünnepe május elején van: a ballagás. (…)

Kedves ballagó diákjaim! Négy évvel ezelőtt ragyogó szemekkel érkeztetek iskolánkba. Egy céllal jöttetek, amit csillagként követtetek a mai napig. Hogy mennyire volt hosszú, azt belül érezhetitek, de meggyőződésem, hogy visszatekintve szívetek szerint kicsit megállítanátok még azt a homokórát. Bármennyire is hosszú volt az út, vagy nehéz a felfelé ívelő szakasz, biztos vagyok benne, hogy közben ott ragyogott a cél előttetek. A cél egyben a búcsúzás pillanata is. Az elmúlt évek egy nagy emlékmontázzsá alakulnak és elkísérnek további utatokon. Ma, amikor megkapjátok a tarisznyát, látni fogjátok, hogy nincs teletöltve tárgyakkal, mégis zsúfolva van a szeretettel és tele van Isten áldásával. Őrizzétek ezt meg, mert higgyétek el, hogy értékesek lesznek életetek következő útjain is – fogalmazott Mindák József.

A főigazgató végezetül Kassák Lajos szavait idézte: „Aki elment az elment, mondtam én is, de ugyanekkor mélységesen éreztem, aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.”

A búcsúztató évfolyam nevében Balla Zsófia szólt az ünnepeltekhez, majd a fenntartó, Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata általános főnöknője, Dávid M. Bernadette nővér nevében Répa Bernadett M. Anna nővér köszöntötte a végzős évfolyamot.

– Kedves ballagó diákok! Ballagásotokat külsőségekben és lelki értelemben is szeretnénk méltóképpen megünnepelni. Tudunk-e egyáltalán méltóképpen ünnepelni? A válasz lehet bonyolult is, de legyen inkább egyszerű! A mi ünnepeink meghatározója alapvetően a jézusi szeretet, amely az egymással való kapcsolatainkat gazdagítja, mélyíti és felelősség tesz bennünket egymás iránt. (…) Ezekben a hetekben, hónapokban, években a világ, amelyben élünk, óriási változásokon megy keresztül. Hatalmas erők dolgoznak mindazon értékek ellen, amelyekre szüleitek, tanáraitok megtanítottak benneteket. Legyetek szilárdak és állhatatosak akkor is, ha a vihar szüntelenül tombol körülöttetek. (…) Váljatok lelkes, krisztusi tanúságtevőkké mindenhol, ahol éltek, tanultok, dolgoztok. Ti legyetek a remény emberei, a jónak megtestesítői, a szeretet magvetői! – fogalmazott Anna nővér.

Az ünnepségen a ballagtató 11. évfolyam műsorral készült, amelyben néptánccal, verssel, prózával és énekkel köszöntötték a végzős diáktársaikat.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!