Program 2024. május 7. 10:50

Kultúrsarok – Együtt egy jobb életért

Kultúrsarok – Együtt egy jobb életért
Jótékonysági Egészségnapot rendez a Móra Ferenc Művelődési Központ a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodával és a Magyar Vöröskereszttel közösen május 18-án, szombat délelőtt a művelődési központban.

Borítókép: archív

Az évente megtartott Egészségnap legfőbb célja, hogy vizsgálatokkal, mozgásos foglalkozásokkal és előadásokkal irányítsa rá a figyelmet az egészség fontosságára, és segítse az egészséges életmód kialakítását. A hagyományokhoz híven idén is számos program színesíti a délelőttöt. 8-tól 12 óráig prevenciós programokon, állapotfelméréseken, négy végtagos vérnyomásmérésen és szűréseken vehetnek részt az érdeklődők. A mozgásos programokra vágyóknak kellemes kikapcsolódást kínál 9-től 10 óráig a „Chi Kung az egészségedért” című program, illetve a 10 és 10.45 közötti kismamatorna Fricska Zsófiával. A délelőttöt dr. Domján Mihály pszichológus előadása zárja, amelynek címe „A valódi fogyókúra az önismereten és az életmódváltáson alapszik – Te is képes vagy rá!”. A 11 órakor kezdődő előadás a test és a lélek között húzódó kapcsolatokat igyekszik feltárni.

Az idei Jótékonysági Egészségnap azonban nem csupán saját egészségünkre, hanem mások megsegítésére is fel szeretné hívni a figyelmet. A délelőtt folyamán mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy a kihelyezett adománygyűjtő dobozokba felajánlást helyezzen el, ezzel támogatva az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítványt. Az egészségnap keretében, 9-től 12 óráig véradásra is lehetősége lesz mindazoknak, akik szeretnének segíteni embertársaikon.

A Jótékonysági Egészségnap programjai ingyenesen látogathatók. Dr. Domján Mihály előadása regisztrációs jegyhez kötött, amelyet a művelődési központban igényelhetnek! Adományaikat előre is köszönjük!

                  

Kövessen minket a Facebookon is!