Helyi hírek 2024. május 9. 17:15

Hiánypótló beszélgetéssorozat a táplálási nehezítettséggel küzdő gyerekek szüleinek

Hiánypótló beszélgetéssorozat a táplálási nehezítettséggel küzdő gyerekek szüleinek
A Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a koraszülésben érintett családoknak, édesanyáknak nemcsak fizikai vagy anyagi támogatást nyújtani, hanem az évek óta szőtt védőhálójának köszönhetően szakmai segítséget is adjon számukra. Évek óta készítenek hiánypótló podcastsorozatokat, amelynek során egy-egy témát alaposan átbeszélnek az érintett szülőkkel és a szakemberekkel. A legújabb, táplálási nehezítettségről szóló sorozatuk már ingyenesen elérhető bárki számára az egyesület weboldaláról.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület a 2023-as adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően a koraszülésben érintett szülőket segítő podcastjuk újabb tematikus sorozatát készítették el, amelynek témája a táplálási nehezítettség. Magyarországon teljes egyedülálló és innovatív projektről van szó, ami széleskörű szakmai összefogásból születhetett meg.

A csecsemők és kisbabák megfelelő táplálása kritikus kérdés a szülők és a szakemberek számára egyaránt. Nem példanélküli, hogy olyan fokú táplálási nehézséggel küzdenek családok, amikor szakemberek bevonására lehet szükség. Hogy pontosan mikortól forduljunk szakemberhez, ennek eldöntését is segíti a Koraszülöttekért Országos Egyesület ingyenes új podcastsorozata. 

A podcastban számos országosan ismert és elismert szakember osztja meg tudását, akik munkájuk során napi szinten foglalkoznak ezzel a témakörrel: dr. Tory Vera gyermekgyógyász, az Észak Budai Szent János Centrum Kórház Koraszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály osztályvezető főorvosa, Siba Mónika gyógypedagógus, családterapeuta, Zsindely Katalin klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Bethesda Gyermekkórház KIDSz részlegének vezetője, Csabai Krisztina klinikai gyermek szakpszichológus, a Kiskanál Kommandó társvezetője, Fazekas Dorottya okleveles gyógypedagógus, Lampertné Nepp Brigitta DSGM szakgyógytornász, fizioterapeuta, a Dévény Anna Alapítvány oktatója és Bösenbacher Tímea, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Fejlődéstámogató Központ Koraszülött Utógondozó munkatársa, az Újbudai Fejlesztőház vezető konduktora, TSMT terapeuta.

A szakemberek összesen 9 epizódban, egyenként nagyjából 30 perces blokkokban beszélgetnek többek között a kisbabák táplálásra való ráhangolódásáról, a hozzátáplálásról, a lelki nehézségekről, az ételfóbiáról, az autista gyermekek etetéséről, az evészavarok manuálterápiás kezeléséről és a szenzoros integrációs zavarokról is.

Az egyes epizódok ingyenesen elérhetőek a Koraszülöttekért Országos Egyesület hivatalos weboldalán a következő linken: 
https://koraszulott.com/taplalasi-nehezitettseg/.
                

Kövessen minket a Facebookon is!