Helyi hírek 2024. május 19. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

1. A hét ünnepei: hétfőn Pünkösdhétfő, Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyjának emléknapja, szentmisék reggel 7-kor és 18 órakor lesznek; szerdán Szent Rita szerzetesnő emléknapja (rózsaszenteléssel a szentmisék végén), csütörtökön A mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe, pénteken pedig Szűz Mária, a keresztények segítségének emléknapja lesz.

2. Hétfőn nem lesz Bibliaóra.

3. Májusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól a lorettói litániát imádkozzák, kérve a Szűzanya közbenjárását.

4. Esküvők a héten: szombaton 16.30-kor házasságot köt a templomban Varga Bence és Urbán Szilvia, 17 órakor pedig Farkas Bence és Bakó Patrícia.

5. Kerékpáros zarándoklat lesz május 25-én, szombat hajnalban, indulás az Újtemplom elől, 5.45-kor. Az imádság a reggel 7 órai szentmisével ér véget ugyanott.

6. Május 26-án vasárnap a 9 órai szentmisében emlékeznek meg a városalapítókról, az ünnepi szentmisét a gitáros kórus kíséri. Ez a nap egyben a Szentháromság vasárnapja is, amely a Kalmár-kápolna búcsúja. Ünnepi búcsúi szentmise lesz délután 4 órakor. Várják a testvéreket az ünnepi szentmisékre!

7. Ugyancsak május 26-án, vasárnap az esti szentmisében az édesapák imádkoznak külön is családjaikért. A Szent József Kör következő találkozója május 27-én hétfőn lesz.

8. Előre hirdetik, hogy május 30-án, jövő hét csütörtökön ünnepeljük Krisztus Szent Testének és Vérének Főünnepét, vagyis Úrnapját. Ezen a napon este 6 órakor kezdődik az ünnepi szentmise az Ótemplomban, majd innen indul a körmenet a Szent István Templomba. Az elsőáldozók és a ministránsok fél 6-kor gyülekezzenek a sekrestyében. Kérik a testvéreket, hogy aki tud és szeretne, arra a napra hozzon virágszirmot.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!