Helyi hírek 2024. május 13. 12:00

Teljeskörűen megújul a Horváth Zoltán utca első szakasza

Teljeskörűen megújul a Horváth Zoltán utca első szakasza
Még február 8-án megtörtént a munkaterület átadása a Horváth Zoltán utcán, a kivitelező azóta folyamatosan dolgozik a helyszínen. A beruházás során megtörténik a meglévő aszfaltburkolatú út felújítására 111 méter hosszúságban. A munkálatok tervezésekor a megfelelő műszaki megoldás alkalmazása mellett a költséghatékonyságot is szem előtt tartották.



Ennek jegyében a meglévő aszfaltburkolat megerősítésével, a tervezési szakasz elején és végén (a szintbeli csatlakozások biztosítása érdekében) a meglévő burkolat elbontásával és új, méretezett pályaszerkezet építésével, valamint a csatlakozó burkolatok szintbehozásával történik a kivitelezés.



Az útépítési feladatokat kiegészíti az utca társasházak felőli oldalában található 11 parkoló férőhely, valamint a járdaszakasz új betonkőburkolattal történő rekonstrukciója. A projekt kiterjed a meglévő garázsbejárók helyreállítására is új, méretezett beton pályaszerkezet építésével.



A fejlesztéssel minimálisra csökkenthető az útszakasz leromlott állapotból, valamint a jelentős gyalogos- és gépjárműforgalmából adódó közlekedésbiztonsági kockázat. A kivitelezés előreláthatóan május közepéig befejeződik. A garázsbejárók betonozása és az aszfaltburkolat már elkészült, a járda és parkoló térkövezése zajlik jelenleg.
                      


Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!