Helyi hírek 2024. május 12. 12:00

Egyházközségi majális a parkerdőben      

Képgaléria
Egyházközségi majális a parkerdőben      
Mintegy százhetvenen vettek részt május 11-én, a Sarlós Boldogasszony Templom és a Szent István Templom közös majálisán. A program lelki és testi feltöltődést ígért a legfiatalabbaknak és legidősebbeknek is. A híveket elmélkedéssel, közös imádsággal, ügyességi játékokkal és finom ebéddel várták.

Fiatal párok, kisgyermekes családok és idősek is kilátogattak a két plébánia közös majálisára. A parkerdőben számos ügyességi játék várta a kisebbeket és nagyobbakat: például dominózni, amőbázni, malmozni, célba dobni, csúzlizni, kirakózni, focizni, repülőt reptetni és horgászni is lehetett. Míg a gyerekek játszottak, az asztaloknál az idősebbek ismerkedtek, beszélgettek, felelevenítették a korábbi majálisok élményeit.

– Csaknem húsz éve merült fel az egyházi majális gondolata. Korábban a Hittanyán tartottuk, majd az elmúlt években költöztünk át a Városi Parkerdő kistisztására. Azért szervezzük meg évről-évre, hogy közös élményünk legyen, amiből később is tudunk meríteni. Fontos, hogy az egymás közötti emberi kapcsolatok is épüljenek, erősödjenek, fejlődjenek – fogalmazott Hajagos Gyula, a Szent István Templom plébánosa.

A résztvevők lelki táplálékáról Geszler Péter, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa gondoskodott. Az atya az imádság fontosságára hívta fel a hívek figyelmét. – Az imádság a legközvetlenebb módja annak, hogy kapcsolatot építsünk Istennel. Az ószövetségi ember méltóságteljesen és tisztelettel imádkozott, ezt nekünk is meg kell tanulni – mondta. Hozzátette azt is, hogy Jézussal az imádság egyfajta szintet lépett, hiszen ő maga is imádkozott. – Jézus arra tanít minket, hogy adjunk időt az imádkozásra, legyen a napunkban Istennek szentelt idő. Fontos, hogy ahogy Jézus elvonult, úgy mi is vonuljunk el, és ne csak közösségi imádságunk legyen, hanem személyes is. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy élő legyen a kapcsolatunk Istennel. Jézus arra is megtanít, hogy az imádság kitartó, elmélyült, őszinte és szívből jövő legyen. Az imádságban ne csak kérjünk, hanem adjunk hálát. Tartsunk bűnbánó imádságot is. Ne feledkezzünk el a csendes imádságról sem, amikor Isten szólhat hozzánk. Az imádságot mindig gyakorolni kell és kitartani benne, ami azt eredményezi majd, hogy egyre közelebb kerülhetünk Istenhez – fogalmazott.

A lelki feltöltődést közös, ebéd előtti imádság követte. A finom babgulyás és lekváros bukta után különböző csapatjátékokon vehettek részt az érdeklődők. A lelkes játékosokat édességgel jutalmazták, majd az egyházközségi majálist késő délután zárták.

G. E.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!