Kitekintő 2014. február 13. 12:12 Forrás: felvi.hu

Szombat éjfélig lehet jelentkezni

Legkésőbb 2014. február 15-én éjfélig lehet jelentkezni valamely szeptemberben induló felsőoktatási képzésre. A jelentkezéseket benyújtani elsősorban a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet. A felvételizőknek eddig kell rögzíteniük az adataikat és a kiválasztott képzéseket, feltölteniük a szükséges dokumentumaikat, jelentkezésüket pedig február 23-ig kell hitelesíteniük.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2014. február 23-ig kell hitelesíteni, ami történhet Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlapot kinyomtatva, aláírva az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 címére beküldve.

Az E-felvételi felülete minden lépésnél segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. Az E-felvételi kitöltése során a jelentkező tájékoztatást kap például arról, hogy mikor, milyen adatokat kell megadni, milyen teendői vannak, azonban a jelentkezőnek kell összegyűjteni, beszkennelni a feltöltendő dokumentumait, neki kell tájékozódnia a jelentkezés alapvető szabályairól, fogalmairól stb., mindezek pedig hosszabb időt is igénybe vehetnek, mint az E-felvételi tényleges elektronikus folyamata.

A felvételi során legfeljebb 5 jelentkezési helyet jelölhetnek meg a jelentkezők. Egy jelentkezési helynek számít egyazon intézményen belül ugyanazon szak mindkét finanszírozási formájának megjelölése, amennyiben megegyezik a képzési szint, munkarend, a képzés nyelve és a helyszíne is. Ezt az sem befolyásolja, hogy ezeket két külön sorban kell feltüntetni jelentkezéskor.

A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint, amiért összesen három jelentkezési hely adható meg, ezen felül további két helyet lehet megjelölni, amelyekért egyenként 2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. A megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat szintén a jelentkezési határidőig kell befizetni, e- jelentkezés esetén átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával, papír alapú jelentkezés esetén pedig csekken vagy átutalással.

Kövessen minket a Facebookon is!