Helyi hírek 2024. május 13. 19:30

726 laptopot kaptak a félegyházi köznevelési intézmények

Képgaléria
726 laptopot kaptak a félegyházi köznevelési intézmények
Ünnepélyes keretek között vették át Kiskunfélegyháza tanintézményeinek vezetői a tanulói notebook kiosztási program keretében kapott laptopokat május 13-án, hétfőn délelőtt a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában. A hordozható személyi számítógépeket az 5, 6 és 9. évfolyamos diákok kapják meg.

Az eseményen részt vett Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke, Csányi József polgármester, Lenkei Róbert kabinetfőnök, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat képviselője, Dinnyés-Kis Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola igazgatója, dr. Kása Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium igazgatója és Szunyi Anikó, a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola igazgatója.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket és beszélt az oktatási digitalizációban elért előrehaladásról. Emlékeztetett arra, hogy a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára projekt keretében 2022 tavaszán 120 ezer notebookot juttattak el a 9. évfolyamon tanuló diákoknak és pedagógusoknak, majd 2023 őszén további 140 ezer darab eszköz érkezett. A projekt harmadik fázisában az 5., 6. és 9.  évfolyamon tanuló diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek 193.702 darab notebookot
szállítanak ki a nyári szünet előtt. Ebből ezúttal 726 darabot vettek át Kiskunfélegyháza köznevelési intézményeinek képviselői, amelyből 621 jutott a Kecskeméti Tankerületi Központhoz tartozó intézményeknek. A Batthyány Lajos Általános Iskola 78, a Darvas Általános Iskola 79, a Dózsa György
Általános Iskola 93, a Göllesz Viktor EGyMI 21, a József Attila Sportiskolai Általános Iskola 119, a Móra Ferenc Gimnázium 122, a Platán Utcai Általános Iskola pedig 109 darab eszközt vehetett át.

A notebookok nagyobb része a tanulók személyes használatába kerül. Az eszközöket az igénylést leadott szülők, illetve törvényes képviselők jogosultak átvenni. A személyes használatú gépeken túl intézményi használatra szolgáló notebookokat is kaptak az iskolák.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere az átadáson köszönetét fejezte ki a támogatásért, és hangsúlyozta: a modern világban elengedhetetlen az oktatásban a korszerű digitális eszközök napi szintű használata. Csak így tudjuk versenyképes helyzetbe hozni a diákokat a továbbtanulásban és a fiatalokat a munkakeresésben.

Lezsák Sándor kijelentette, hogy ezek az eszközök valós befektetésként jelennek meg a diákok tanulmányi eredményességének növelésében. Ugyanakkor – mondta – mindez nem lenne értelmezhető és hatékony jó pedagógusok nélkül, akik megtanítják a gyerekeknek ezeknek az eszközöknek a hatékony és felelős használatát.

Az eseményről az iskolák képviselői az átvett laptopokkal távozhattak.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!