Helyi hírek 2024. május 14. 16:00

Vigyázzon, kit enged be otthonába!

Vigyázzon, kit enged be otthonába!
Lezárták a nyomozást azzal a 35 éves kecskeméti nővel szemben, akinek közel tucatnyi bűncselekmény van a rovásán.

Egy kecskeméti nőt vettek őrizetbe a vármegyeszékhely nyomozói még tavaly szeptember 11-én, mivel a beszerzett bizonyítékok azt igazolták, hogy több áruházból lopott, és egy férfit is kifosztott. Az áldozattal az egyik presszó előtt „botlottak egymásba”, szóba elegyedtek és mivel tetszettek egymásnak megbeszélték, hogy együtt töltik az este további részét. A sértett lakására mentek, majd amikor a férfi elaludt, az asszony megkereste a pénzét és pár holmijával – cipőjével, nadrágjával és arcszeszével – együtt ellopta. A nő több mint félmillió forintot zsákmányolt.

A nyomozók beszerezték a környék kameráinak felvételeit, az egyiken pedig látszódott az akkor még ismeretlen elkövető. A nőt pillanatok alatt azonosítottak, ugyanis több eljárás is volt ellene folyamatban. Az asszony nem tétlenkedett a nyáron: az egyik üzletből táskákat, papucsokat és cipőket lopott, majd ugyanezen a napon az egyik élelmiszerboltban egy táskányi holmit lovasított meg, mintegy 300 ezer forint értékben. Fény derült arra is, hogy az egyik drogériából parfümöket, egy boltból több ruhát, barkácsáruházból szalagcsiszolót, az egyik lezáratlan kocsiból pedig rádiót, törzskönyvet, forgalmi engedélyt és némi gázolajat lopott. A tolvaj Budapesten és Kiskunfélegyházán is megfordult, illatszereket, élelmiszert és használati eszközt tulajdonított el.

A 34 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki a tucatnyi lopás és kifosztás miatt, majd őrizetbe vételét követően kezdeményezték letartóztatását. Ügyében a vizsgálatot a napokban befejezték a nyomozók és megküldték az iratokat az ügyészségnek.
            

Kövessen minket a Facebookon is!