Program 2024. május 15. 18:00

Ezúttal jótékony célt is szolgál az egészségnap

Ezúttal jótékony célt is szolgál az egészségnap
Újra egészségnapra várják az érdeklődőket május 18-án, szombaton 8-tól 12 óráig a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Borítókép: archív

Az idei rendezvény jótékony célt is szolgál – tudtuk meg Tóth Katalintól, a szervező, Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda vezetőjétől. Hozzátette: egy gyűjtődobozt helyeznek ki, ahová a látogatók lehetőségeik szerint tehetik adományaikat, amellyel az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítványt támogathatják. Az alapítvány a városban működő bentlakásos szociális intézmények lakói, dolgozói, valamint az Idős személyek nappali ellátása (Idősek klubja) és a Fogyatékkal Élők Napközi Otthona (FONO) gondozottjainak támogatására jött létre. Amennyiben sikeres lesz a gyűjtés, az alapítvány egy hangosító berendezést szeretne megvásárolni, hallásukban korlátozott gondozottaik megsegítésére.

A Jótékonysági Egészségnapon reggel 8 órától állapotfelméréssel, prevenciós célú foglalkozásokkal, négyvégtagos vérnyomásméréssel és tanácsadással, valamint Chi Kung bemutatóval és kismamatornával is várják az érdeklődőket. Mindezekkel párhuzamosan 9 és 12 óra között lehetőség lesz véradásra. 11 órakor dr. Domján Mihály pszichológus, családterapeuta előadása következik, A valódi fogyókúra az önismereten és életmódváltáson alapszik! – Te is képes vagy rá! címmel. Az előadásra regisztrációs jegy szükséges, amelyek a művelődési központban átvehetők.

Tóth Katalin végezetül felhívta rá a figyelmet, hogy május 22-étől szerdánként, reggel 8:15-től szeniortorna-csoportot indítanak, Fliszárné Mihály Dóra vezetésével, amelyre szintén várják a hatvan feletti korosztályt a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!