Program 2024. május 22. 06:00

Ünnepélyes katonai eskütétel Kecskeméten

Ünnepélyes katonai eskütétel Kecskeméten
Az Egységes Alapkiképzési Programot sikeresen teljesítő katonák tesznek esküt május 23-án, csütörtökön 11 órakor Kecskemét főterén. A rendezvényen részt vesz Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar Főnökének területvédelmi helyettese. Az ünnepélyes eseményre minden érdeklődőt tisztelettel várnak!

A Magyar Honvédség 2022. szeptember 1-jétől vezette be az Egységes Alapkiképzési Programot, ahol egy 5+1+2 hetes kiképzésen vesznek részt a bevonulók, amelynek keretében ünnepélyes katonai esküt tesznek.



Az Egységes Alapkiképzési Programra (EAP- 2024/4) márciusban jelentkezettek felkészítése összefüggő nyolchetes elméleti és gyakorlati képzés keretében valósult meg Kecskeméten, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóaljnál. Ez idő alatt 61-en sajátították el a katona alapfeladatainak ellátásához szükséges ismereteket, valamint jártassá váltak az ön- és kölcsönös segítségnyújtás általános és szakfeladatainak végrehajtásában. Megszerzett tudásukat komplex járőr típusú vizsgán bizonyították.
            
Fotó: honvedelem.hu
                       

Kövessen minket a Facebookon is!