Program 2024. május 16. 07:00

Pénteken nyílik a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás

Pénteken nyílik a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás
Május 17-én, pénteken 19 órakor nyílik a 2024-es Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás a Petőfi-téren, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

2002-ben, egyszeri alkalomra tervezték az eseményt – idézi fel a kezdeteket Lantos Szabolcs szervező. A kiállítás küldetése volt, hogy a művészek alkotásait a szabadba helyezzék ki, mintegy szó szerinti természetes kiállítóteret biztosítva annak, és egyben céljuk volt az emberek mindennapjaihoz közelíteni a művészetet. Az első alkalmat aztán újra és újra követte még egy, idén körülbelül a huszadik szervezésnél tartanak. (Volt néhány év, amikor – többek között a járvány miatt is – elmaradt.) Tematikáját tekintve főszerepben volt már a víz, tűz, fém és újrahasznosított anyagok is, idén pedig a homok, mint anyag lesz a főszereplő és Monostori Ferenc szobrászművész.– Nagyon sok ötlet született és valósult meg az évek során és szerencsére jó emberek voltak mellettem mindig. Az idei kiállítás egyedülálló lesz, Monostori Ferenc alkotásai tényleg kivételesek. A több mint három méteres Móra-szobor homokból készül és a remények szerint az első fagyokig fent is marad majd – mondta Lantos Szabolcs. Hozzátette: a művész a megnyitó napjától a következő péntekig fog dolgozni az alkotáson, mindennap meg lehet tekinteni őt munka közben, gyakorlatilag reggeltől estig.

A Miénk itt a tér kiállítást Csányi József polgármester nyitja meg, az eseményen közreműködik Sevecsek Béla. Monostori Ferenc bronzszobrai a kiállítás ideje alatt az Art-Turkában tekinthetők meg, május 27-éig.

Z. A.
        

Kövessen minket a Facebookon is!