Program 2024. május 16. 18:00

A család mint erőt adó közösség

A család mint erőt adó közösség
Folytatódik a Pozitív tér – életmód- és sikerközösség-sorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, május 22-én, szerdán 17:30-kor.

Borítókép: Shutterstock

Az előadás-sorozat elindítója Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő és edző, a havi szervezett események témája mindig a pozitív gondolkodás, a lélek fejlődése, az önfejlesztés valamint a mentális és testi egészség. A májusi előadó Feketéné Csikós Szilvia mentálhigiénés és családterápiás szakember lesz, előadásának címe: A család, mint erőt adó közösség.

Feketéné Csikós Szilvia elmondta, hogy a család, mint bennünket körülvevő legkisebb közösség nagyon fontos életünkben. A jól működő családoknak vannak ismérvei, amelyeket az előadás során sorba vesz majd. Az este folyamán olyan kérdésekre keresik a választ többek között, hogy mire van szükség ahhoz,
hogy megelégedettséggel, kiegyensúlyozottan éljünk a családunkban? Hogyan hat az egyéni jóllétünk a családunk működésére? Milyen fajta kommunikáció támogatja a családi életünk egyensúlyát? Miféle szabályok határozzák meg a családunk rendszerét? Merevek vagy rugalmasak a családunk körüli határok?

– A család az a hely, ahová hazatérhetünk, ahol feltöltődhetünk, ahol támogatjuk egymást és biztonságosan el tudunk indulni a nagyvilágba – fogalmazott a szakember. Hozzátette: szeretettel vár minden szülőt, nagyszülőt, leendő szülőt, és párkapcsolatban élőt május 22-én, szerdán.

Z. A. 
          

Kövessen minket a Facebookon is!