Program 2024. május 24. 13:50

Felvonulással és ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Kiskun Expo

Felvonulással és ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Kiskun Expo
A három évvel ezelőtt újra életre hívott, egykor népszerű eseményre idén is sor kerül. Május 24-én, pénteken 17:30-kor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnoknál felállított nagyszínpadon ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Kiskun Expo, Kiskunfélegyháza és a térség kulturális, szellemi, gazdasági értékeit, látványosságait bemutató kiállítása.

Borítókép: archív, a 2021-es Kiskun Expo egyik pillanata
Fotó: Fantoly Márton


A megnyitót újdonságként egy nagyszabású felvonulás előzi meg 17 órai kezdettel, amely során a 75 kiállító, valamint a testvérvárosból érkezett vendégek a Kossuth utcán, a polgármesteri hivataltól vonulnak át a megnyitó helyszínére a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes kíséretében – tudtuk meg Keresztes Tündétől, az önkormányzat kulturális referensétől. Hozzátette: örömmel elmondhatja, hogy népes testvérvárosi delegáció jelezte vissza részvételét az eseményen, hiszen Kikinda, Torda, Korond, Silkeborg/Kjellerup, Feltre, Jászfényszaru, Die, Carcaixent, Braunfels, Eeklo, Zamosc és Newbury képviselői is elfogadták a meghívásukat.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Csányi József polgármester, Mondi Miklós, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatója és Farkas Sándor parlamenti államtitkár is. Az eseményen elhangzik majd a Szatmári Imre komponálta Városhimnusz Lizik-Varga Katica közreműködésével, valamint Kovács-Csonka Szilvia, Kovács Zsófia és Kovács Boglárka énekes produkcióját hallhatja a közönség.

Az ünnepség szalagátvágással és a 250 szeletes torta elfogyasztásával végződik majd.

A Kiskun Expo május 24-én, pénteken 18-tól 20:30-ig, május 25-én, szombaton és május 26-án, vasárnap 10 és 20 óra között tart nyitva a sportcsarnok kiállítóterében. Az Expo ideje alatt mezőgazdasági járművek kiállítása is látogatható az Izsáki úton.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!