Program 2024. május 21. 10:00

Országos mazsorettfesztiválnak ad otthont Félegyháza

Országos mazsorettfesztiválnak ad otthont Félegyháza
Idén is megrendezik Kiskunfélegyházán az évtizedes hagyományra visszatekintő Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált. A zenés-táncos esemény május 25-én, szombaton délután fél 3-kor felvonulással kezdődik. A résztvevők a Kossuth utcán haladnak el, majd 15 órakor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében tartják meg az esemény megnyitóját.

A program részleteiről Jankovszki Zoltánné, a mazsorett-egyesület elnöke elmondta: – Nagy örömünkre szolgál, hogy Kiskunfélegyháza adhat otthont a XXIV. Kiskun Országos Mazsorett Fesztiválnak. Az ország különböző területeiről, például Soltról, Kiskőrösről, Egerből, Füzesgyarmatról és Zsadányról várunk fellépőket, akik a kiskunfélegyházi csapattal mérhetik össze tudásukat. Összesen 18 versenyző csapat vesz részt, köztük a legfiatalabb kiskunfélegyházi is bemutatkozik show és pom-pom kategóriákban. A zsűri tagjai a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség delegált bírái lesznek. Az eseményt Csányi József polgármester nyitja meg.

A fesztivál programja keretében két fúvószenekar, a kunszentmártoni és a kiskunfélegyházi fogja felvezetni a felvonulást a Kossuth utcán, egészen a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumáig, ahol a megnyitó ünnepségre kerül sor. Az iskola udvarán étkezési lehetőséggel várjuk a vendégeket. Budainé Ági grill ételekkel, a gyerekeknek pedig palacsintával készül. Az étkezésből befolyt összeget egyesületünk javára fordítjuk. Művészeti vezető társammal, Retkes Vanesszával mindenkit szeretettel várunk.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!