Program 2024. május 23. 06:00

Padkaporos gála – a néptánc ünnepe

Padkaporos gála – a néptánc ünnepe
A Padkaporos Táncegyüttes és a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tagozatának közös évzáró gálaműsorát rendezik meg Járd ki lábam, járd ki most… címmel május 25-én, szombaton 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. 

Borítókép: Fantoly Márton

A részletekről Papp Nóra, a táncegyüttes művészeti vezetője elmondta, hogy az évzáró gálán a néptánc tagozat minden csoportja bemutatja azt a koreográfiát, amit évközben összeállítottak, betanultak és gyakoroltak. Ez egyfajta számadás tehát a tanév munkájáról. A közönség ez alkalommal megtekintheti azt a györgyfalvi táncokból összeállított, Kirch Zoltán és Podpácz Beáta vendégoktatók által a Padkaporos Néptáncműhely tagjainak betanított koreográfiát is, amiért nemrégiben ezüst minősítést kaptak Kiskőrösön. A műsorban zenével közreműködnek Inoka Győző és barátai. 

A gálaműsor alkalmával a legkisebbeket összefogó Gyöngyvirág, a 3-6. osztályosok Pitypang, a középiskolás és fiatal felnőtt korosztály Ifjúsági és a szeniorok Naprózsa csoportja is színpadra lép. A seregszemle alkalmával a közönség különböző koreográfiákat láthat moldvai, szilágysági, nagykunsági játékokból, vajdaszentiványi, györgyfalvi, sárközi, bodrogközi, mezőföldi és magyarbődi táncokból. Ezeket Varga Andreas, Kátai Tibor, Papp Nóra és Forgó Edit oktatók tanították be a művészeti iskola és Padkaporos Táncegyüttes keretében működő kiskunfélegyházi, valamint Kunszállásról, Petőfiszállásról, Bugacról és Csongrádról, az Alföld Néptáncegyüttesből érkező néptánccsoportoknak. 

A 18 órakor kezdődő műsort évzáró táncház követi a Padkaporos Házban. Itt valamennyi csoport táncosa és a vendégeik közösen ünneplik meg a sikeres tanévet. 

A gálaműsorra jegyek még korlátozott számban megvásárolhatók a Móra Ferenc Művelődési Központban.

T. T.
           

Kövessen minket a Facebookon is!