Program 2024. május 22. 18:00

Biciklis zarándoklat városunkért

Biciklis zarándoklat városunkért
Kerékpáros zarándokutakat szerveznek a város hívő közösségének május 25-étől november végéig. A hét hónap alatt hét városszéli kereszthez látogatnak el, majd 7 órakor szentmisén imádkoznak a városért. A programhoz bárki csatlakozhat, indulás háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.

Első alkalommal, május 25-én, szombaton a Szegedi út és a Tesco parkolója közötti Gál-keresztet keresik fel. A kőkeresztet „Az Isten dicsőségére és a buzgó hívek lelki örömére” 1905-ben Gál Imre és neje Kristóf Rozália készíttette. Holló Antal félegyházi sírköves alkotását 2015-ben a Móczár család újíttatta fel. Aki valamilyen okból nem tud biciklivel részt venni a zarándoklaton, az a keresztnél is csatlakozhat a résztvevőkhöz. Az emlékhelynél nemcsak lelki útravalót kapnak a hívek, hanem közösen és egyénileg is imádkozhatnak, majd együtt visszaindulnak a városba, ahol 7 órakor szentmisét mutatnak be a városért. Május 25-én az Újtemplomban, majd váltakozva az Ótemplomban.

Az imajáratok időpontjai: május 25., június 29., július 27., augusztus 31., szeptember 28., október 26., november 23. Indulás szombatonként reggel háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.
           
G. E. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!