Helyi hírek 2024. május 23. 15:00

Mesél az erdő

Képgaléria
Mesél az erdő
Jókedvű idegen nyelvi műsort adtak a Móra Ferenc Gimnázium tanulói a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében május 22-én. Az eseménynek a Mesél az erdő címet adták, ahol az intézményben tanult idegen nyelveken rövid jeleneteket adtak elő. A részletekről Kissné Fekete Éva főszervező nyilatkozott.

– A produkcióban színpadra lépő 11 idegen nyelvi csoport, összesen 128 diák, sokszínű, jó hangulatú műsorral örvendeztette meg a közönséget: láthattunk német álommesét, olasz utcai jelenetet, angol nyelven a Farkas és a hét kecskegida meséjét és a Hamupipőke című történetet, orosz kártyapartit, olaszra fordított magyar verset. Ezek a mondanivalóval bíró mesék a környezetvédelemről, emberi jóságról szóltak, de nem hiányozhattak az énekes-zenés és táncos előadások sem. A lelkes diákok fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra humorukkal, magabiztosságukkal és természetesen a nyelvtudásukkal elbűvölték a közönséget. A mórások rengeteg kreatív ötlettel készültek a délutáni programra, amely így hűen tükrözte a gimnázium nyelvi sokszínűségét.

A felkészülésben a diákokat: dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin, Szana Beáta, Rácz-Házi Adrienn, László Mónika, Sinkó Edit, Tímárné Barna Kata, Fokt Krisztina, Jankovszki Sára és Bozóné Rosta Eszter segítette.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
          

Kövessen minket a Facebookon is!