Helyi hírek 2024. május 23. 20:25

Főszerepben a diákság

Képgaléria
Főszerepben a diákság
Kezdetét vette az első Diákfesztivál a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében május 23-án, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában.

A megnyitó a Szeretett városom, Félegyháza című rajzpályázat eredményhirdetésével vette kezdetét. A megjelenteket 15 órakor Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense köszöntötte, aki elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy szinte minden iskolából érkeztek pályaművek a felhívásra. Az alkotások a sportcsarnok üvegfelületén június közepéig megtekinthetők.

A folytatásban Rosta Ferenc kultúráért felelős alpolgármester, a zsűri elnöke vette át a szót és örömtelinek nevezte az alkotások mennyiségét és minőségét. 120 alkotás érkezett a pályázatra, amelyeken a gyerekek számára értékesnek, érdekesnek talált városi pillanatok, személyek, épületek, impulzusok öltöttek testet. Kiemelte a digitális technika használatának nagyszerűségét, amit a Batthyány iskola diákjai használtak az alkotás során, és hangsúlyozta a pedagógusok munkájának fontosságát a diákok alkotókedvének felébresztésében és fenntartásában.

Szunyiné Kis Anita zsűritag elismerően nyilatkozott a diákok plusz feladatok iránti nyitottságáról és egyedi szemléletmódjukról, amibe alkotásaikon keresztül a felnőtteknek is lehetősége van bepillantani.

A rajzpályázat különdíjasai és díjazottjai:

Fekete Antal Teodor, Sánta Noel, Nagy-György Barnabás, Kovács Emma Lilla, Nagy Jázmin, Piroska Jázmin, Varga-Bene Olivia, Fricska Nóra, Kósa-Rátkai Janka, Bognár Zoé, Jovanovics Jázmin, Buzder-Lantos Orsolya, Fábián Anna, Mészáros Boglárka, Fekete Jázmin, Lendvai Viktória Regina, Juhász Mária, Fodor Rita, Görög Linett, Kádár Liliána, Garajszki Janka, Strausz Liliána Mária, Szabó Viktória, Nagy Dominik, Kulik Eszter, Hegedűs-Jász Noémi, Radics Dominik és Sárdi Vivien.

A műsor folytatásában kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol a meghívott vendégek sikeres harminc év alatti fiatalok voltak: Brimo Widad, Magyarország ENSZ Ijfúsági küldötte, Vida Raul, a Vegán mozgalom vezetője és Keserű Balázs, az Álommeló című televíziós műsor 2023-as győztese.

A beszélgetés után újabb díjátadó vette kezdetét. Hagyományőrző céllal emlékplakettet és ajándékcsomagot adtak át a városi középiskolák pedagógusainak, valamint diákjainak. A Félegyháza Diákságáért valamint a Fiatalok Félegyházáért díjat minden intézmény 2 pedagógusa és 2 diákja kapta
meg.

Móra Ferenc Gimnázium

„Fiatalok Félegyházáért”: Cseklye Balázs, Jellinek Levente

„Félegyháza Diákságáért”: Kissné Fekete Éva, Fórián Szilveszter

Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium

„Fiatalok Félegyházáért”: Tarjányi Blanka, Nikula Kitti

„Félegyháza Diákságáért”: Benő László, Tóth Csaba

Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

„Fiatalok Félegyházáért”: Gulyás Kamilla Dorottya, Héjjas Hunor

„Félegyháza Diákságáért”: Kiss-Ocskó Mónika, Cseklyéné Hevér Tímea

Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda

„Fiatalok Félegyházáért”: Kovács Borbála, Gera Júlia

„Félegyháza Diákságáért”: dr. Kőfalvi Tamás, Retkes Péter

Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

„Fiatalok Félegyházáért”: Szeri Noémi, Borsos Donát

„Félegyháza Diákságáért”: Kovács Klaudia, Gálfi Zsolt

Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium

„Fiatalok Félegyházáért”: Simon Tamás, Farkas Dominik

„Félegyháza Diákságáért”: Csősz Beáta, Vincze Zsolt

Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

„Fiatalok Félegyházáért”: Bács Luca – 11.évfolyam, Kis Marcell Patrik – 9.évfolyam

„Félegyháza Diákságáért”: Nemesné Kalmár Bernadett, Mogyorós Zoltán

A díjátadó után a Silver Step Táncstúdió valamint a Brilli-Art Studio Táncsport Egyesület tagjai tánccal szórakoztatták a közönséget.

Z. A.
            
Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!