Helyi hírek 2024. május 24. 08:15

Kiváló hangulattal zárt a Diákfeszt első napja

Képgaléria
Kiváló hangulattal zárt a Diákfeszt első napja
Koncertekkel zárt a Diákfeszt első napja május 24-én, este. Bíró Csongor Vitéz Greatest Hit műsora előtt azonban a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselője, Jellinek Levente diákpolgármester a színpadra hívta Csányi József polgármestert és Keresztes Tünde kulturális referenst. Megköszönték a fesztivál megszervezését és köszönetük jeléül tiszteletbeli GYIÖK-ösnek fogadták őket, valamint ajándékkal is készültek számukra. Mindketten egy Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat logóval ellátott pólót kaptak emlékül, valamint személyes tárgyakkal is kedveskedtek a fiatalok.

Csányi József polgármester az ajándékok átvétele után elmondta, hogy örömteli számára a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál részeként köszönteni idén a Diákfesztivált. A mai diáktársadalom véleménye szerint nagyon szerencsés, hiszen Jellinek Levente diákpolgármestersége alatt egy igazi remek csapat állt össze. Úgy véli, a mai fellépők is megfelelő hangulatot nyújtanak a szórakozáshoz. Beszéde végén polgármesteri felmentést ígért a másnap iskolába megjelenni nem szándékozóknak és jó szórakozást kívánt a koncertekhez.

20 órakor Bíró Csongor Vitéz lépett színpadra, aki műsorával nemcsak a diákságot hozta hangulatba, de az idősebb generáció is kiválóan szórakozott produkciója alatt.

21 órakor a Carson Coma nagykoncertje zárta a Diákfeszt első napját. A 2018-ban alapított magyar alternatív rockzenekar a tőlük megszokott vidám, a pozitív üzenetekkel és humorral teli zenéjükkel nyűgözte le a közönséget. A kétszeres Fonogram-díjas banda kiskunfélegyházi fesztiválon első alkalommal debütált, ám úgy tűnik nem utoljára, hiszen a tömegből és tapsból ítélve nemcsak a tizenéves korosztály szívét nyerték el.

A Diákfeszt május 25-én, pénteken középiskolák vetélkedőjével folytatódik. Mindezek mellett pályaorientációs, bűnmegelőzési előadásokat és vállalkozási ötletekről is hallgathatnak az intézményekben.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!