Helyi hírek 2024. május 27. 13:00

Gyerekforgatag a tűzoltóságokon

Képgaléria
 Gyerekforgatag a tűzoltóságokon
Már hagyományosnak mondható, hogy gyermeknap alkalmából megnyitják szertárkapuikat vármegyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok a nagyközönség előtt.

Borítókép és további fotók: Kovács Andrea tű. főhadnagy

A gyermekek – lehetnek óvodások, vagy kisiskolások – dédelgetik azt a vágyat, hogy tűzoltók lesznek. Több száz gyermek álma vált valóra a hétvégén, hiszen a távolból már oly sokszor látott tűzoltóautókra most fel lehetett ülni, ki lehetett próbálni azokat.

– Anyukám, én még maradni szeretnék! Ne menjünk még! – mondták kisfiúk és kislányok kipirult arccal a tűzoltóautókból integetve szüleik felé. A gyermekek beöltözhettek tűzoltónak, feltehették a fejükre a sisakot és a bátrabbak még a légzőkészüléket is kipróbálták. A próbariasztásokat gyermekek és szülők kíváncsian követték, hogy hogyan is lehet a csúszdán „igaziból” lecsúszni. Minden érdeklődőnek lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedjen a tűzoltók hétköznapjaival a laktanyán belül, a beavatkozások mikéntjével és a felszereléseket is ki lehetett próbálni – számolt be weboldalán a vármegyei katasztrófavédelem.
           

Kövessen minket a Facebookon is!