Sport 2024. május 30. 10:00

Májusi éremeső a Koppányoknál

Képgaléria
Májusi éremeső a Koppányoknál
Május 11-én, szombaton rendezte meg a Mezőberényi Íjász Hagyományőrző és Sportegyesület a Sólyompróbák VS. IV. fordulóját. A verseny helyszínéül a mezőberényi Madarász Lovastanya szolgált. A pályán 12 célt helyeztek el, amelyet két körben lőttek meg. A második kört kis módosítással alakították ki. Nem lehet azt mondani, hogy könnyű pálya volt, de ilyen terepen lehet igazán fejlődni. Mind az öt Koppány a 8-as csapatban versenyzett.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária, Dongó-Gárgyán Imola és Szólya Imre 1. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia és Zoboki Csenge 2. helyezett lett.

*  *  *

Szintén ezen a napon, május 11-én, Fekete Boglárka Örkényben versenyzett a III. Sebestyén Ferenc emlékversenyen, ami egy örömíjász jellegű 3D.  verseny volt. A célok erős kihívást jelentő távon voltak kihyelezve, pl az ugró őz 30m-re felfelé a dombszélen.

Eredmény: Fekete Boglárka 1. helyezést ért el, modern pusztai íjjal.

*  *  *

Május 18-án, Sándorfalván, a Sólyompróba 5. fordulóján vettek részt a Koppányok. Az eseményt a Nádastó Szabadidő Parkban a Sándorfalvi Sólymok szervezték.

Az V. forduló eredményei:

Modern pusztai íjjal: Dongó-Gárgyán Imola 1., Füleki Bianka 2., Füleki Imre, Csatlós Norbert és Nagy Zoltán a középmezőnyben végeztek.

Vadászreflex íjjal: Füleki Nikolett és Tóth Milán 2. lett.

A Sólyompróba Versenysorozat összesített eredménye:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária, Szólya Imre, Dongó-Gárgyán Imola és Zoboki Csenge is első helyezést ért el.

*  *  *

Szintén május 18-án, Fekete Boglárka Nagyváradon vett részt a Phoenix Archery és a Nomad Archers szervezésében megtartott versenyen. Bogi az időeltolódás miatt kicsit fáradt volt, és a hideg idő miatt fázva indította a versenyt, de ettől függetlenül jó hangulatban. – A célok lőhető távon voltak, valamiért mégsem úgy sikerültek, ahogy kellettek volna (nem csak nekem, más is panaszkodott) – mondta Boglárka a verseny után a Koppányoknak.
Eredménye: modern anyagú történelmi íj kadet lány kategóriában első hely,

*  *  *

Május 20-án, Tiszaföldváron versengtek a Koppányok a Pünkösdi íjászversenyen, amelyet a tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok rendeztek.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Kövecses Zsuzsanna 4. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Tamáskovics Gyula 1., Balanyi Sándor a 4. helyen végzett.

*  *  *

Május 25-én, Kiss Tibor a Scorpio Team által szervezett Scorpion Spring Shooting örömíjász versenyen vett részt. 20 célon összesen 60 lövést kellett leadni. Tibor kalandos versenyének eredményeképpen erős mezőnyben a 4. helyezést érte el.

Kis Mónika
Koppány íjász

               

Kövessen minket a Facebookon is!