Sport 2024. május 31. 14:00

Fölényesen nyert a FASI csapata

Fölényesen nyert a FASI csapata
Győzött az asztalitenisz NB I keleti csoportjában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata. Játékosaik mind a 18 mérkőzésüket megnyerve, mintegy 10 ponttal előzték meg a Debrecen együttesét – számolt be az eredményekről Karsai Ferenc, a szakosztály elnöke.

– A csapat tagjai, akik ezt a sikert kiharcolták: Kovács Gábor, Pengő Gábor, Benkő Ákos, Gombola Bence. Néhány fontos mérkőzésen Boján Crepulja szerb idegenlégiós is segített a győzelemben. Ő régebben is szerepelt már Félegyháza csapatában. A csapat akkora fölénnyel diadalmaskodott, hogy az
egyéni ranglistán az első két helyet Kovács Gábor és Pengő Gábor foglalja el fölényesen. Előbbi 51 mérkőzést nyert és csak három mérkőzést veszített, utóbbi csak ötöt. Pengő Gábor viszont tavasszal veretlen maradt. Benkő Ákos a fontos mérkőzéseket megnyerve 74 százalékos teljesítményt ért el Gombola Bence 43 százalékos teljesítménnyel végzett a bajnokságban. Crepulja Boján 22 mérkőzést játszott, ebből kettő mérkőzést veszített.



A csapat mindegyik játékosa gratulációt érdemel a kiváló teljesítményért. Ezzel a teljesítménnyel a csapat bejutott a legfelső osztályba, az extra divízióba. A következő évben a csapat a legfelső osztályban fog szerepelni az önkormányzat támogatásának is köszönhetően. A szabályok értelmében 21 év alatti játékos szerepeltetése kötelező, amit eddig Benkő Ákos és Gombola Bence biztosított. Ők az idén túllépték a korhatárt és egy fiatal erős játékost kell hozni. Varga Botonddal a sokszoros válogatott Varga Zoltán fiával zajlanak előrehaladott tárgyalások. A bajnokság háromfős lesz 21 év alatti játékossal együtt. Bízom a csapat akarásában, harcosságában és tudásában.

V. B.
        

Kövessen minket a Facebookon is!