Program 2024. június 5. 14:00

Könyvtársarok – Várnak a könyvtár nyári táborai

Könyvtársarok – Várnak a könyvtár nyári táborai
Még néhány hét és befejeződik az idei tanév. A szülőknek mindig nagy fejtörést okoz az, milyen nyári programokat találjanak ki gyermekeiknek. Városunkban többféle nagyszerű tábort szerveznek általános iskolásoknak, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kettővel is készül.

Június 24-e és 28-a között könyvbarátság táborba várják az olvasni tudó, alsó tagozatos diákokat. A hét alatt megismerik az Aranyvackor-díjas Adamik Zsolt Ördögbőr grófja című humoros, kalózokról szóló mesekönyvét. A vagány, fantáziadús történetek alapján kreatív, kézműves alkotásokat készítenek. A legizgalmasabb a pénteki nap, amikor a gyerekek személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek a szerzővel, akit Lázár Ervin és Csukás István mesefejedelmek inspiráltak.


Fotó: archív – 2023

A következő héten, a Zöld nyomon járunk ökotábor a természetet szerető, a környezetvédelem iránt érdeklődő tanulóknak szól. Az öt napból három kirándulással telik a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően. Július 2-án, kedden vonattal a Tőserdőbe utaznak, ahol bejárják a tanösvényt. Szerdán Kecskemétre ruccannak át bérelt busszal, ahol meglátogatják a Természet Házát és a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót. Pénteken a lakiteleki Hungarikum Liget lesz az úti cél, ahol a Csillagnéző Planetáriumot tekintik meg. Délután kipróbálják az ottani játékokat, például a minigolfpályát vagy a térsakkot.

További részletekért keressék fel a könyvtárat nyitvatartási időben vagy érdeklődjenek a 76/461-429-es telefonszámon.
         

Kövessen minket a Facebookon is!