Sport 2024. június 6. 07:00

Versenyzéssel indult a nyár a Koppányoknál

Képgaléria
Versenyzéssel indult a nyár a Koppányoknál
Tatán versenyeztek június 1-jén a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai. A XVII. Tatai Történelmi Íjászversenyt a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte meg, a Tatai Vár és a Tatai-tó lenyűgöző környezetében. 

A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott, és egyben a történelmi országos bajnokság felkészítő kvalifikációs versenye is volt. A kialakított pálya sok kihívást rejtett az alföldi íjászoknak, mert a célok többsége vagy felfelé, vagy lefelé lövéssel volt lőhető a terepviszonyok adta lehetőségeknek megfelelően. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, mert az előrejelzések ellenére pár csepp esővel megúszták a napot a versenyzők.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Dongó-Gárgyán Imola 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre a legnépesebb kategóriában a 11. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 2., Kis Mónika 3., Dinnyés Gyula 3. helyezést ért el.

*  *  *

Ugyanezen a napon a Koppányok Egerben is érdekeltek voltak a Tinódi Lantos Sebestyén történetére szervezett íjászversenyen. Itt történelmi íjjal Kövecses Zsuzsanna harmadik, Tamáskovics Gyula pedig  hatodik lett.

Kis Mónika
Koppány íjász

                 

Kövessen minket a Facebookon is!