Helyi hírek 2024. június 10. 10:00

Teljes kapacitással vár mindenkit a strand

Képgaléria
Teljes kapacitással vár mindenkit a strand
A hivatalos szabadtéri nyitás a megszokottak szerint június elsején, két medencével megtörtént, ám az időjárás sajnos akkor még nem a legbarátságosabb arcát mutatta – tudtuk meg Kelemen Józseftől, a Félegyházi Termál Parkfürdő vezetőjétől. Hozzátette: minden medence elérhető, vagyis teljes kapacitással üzemel a szabadtéri részleg.

Kelemen József elmondta, hogy a magas energiaárak miatt korábban szükség volt egy energetikai beruházásra, fejlesztésre, amelynek során a szellőzőrendszerre és a keringetőszivattyúkra frekvenciaváltókat szereltek, jelentős megtakarítást elérve ezzel. Többek között ennek köszönhetően a tavalyi árakon strandolhatnak a látogatók és az éves bérleteket is vissza tudták vezetni. Ezenkívül örömmel számolt be róla, hogy egy nagyobb összegű beruházásnak köszönhetően a fürdő egy víz alatti porszívóval is gazdagodott, ami az úszómedence makulátlan tisztaságát teszi lehetővé a továbbiakban. Az elmúlt időszakban a gyermekmedence lábmosóját is felújították, amire szintén nagy szükség volt.

A strandon a népszerű, árnyékot adó napvitorlákat is kihelyezik hamarosan és nagyszámú térítésmentesen használható napozóágy is a vendégek rendelkezésére áll. A fürdővezető hangsúlyozta, hogy a vizek kitűnő minőségűek és a megszokott árnyas, ligetes, gondozott parkban idén is kellemes pihenést kínálnak az idelátogatóknak.

A nyár folyamán programokat is terveznek, a strandröplabdaversenyek mellett egy strandparty is helyet kap július 13-án, amikor animátorok segítségével minden korosztálynak kínálnak szórakozást. Az úszósuli folytatását júliusra és augusztusra tervezik, ahol minden plusz költség nélkül tanulhatnak a gyerekek úszni. Folytatódnak a csendes órák az autizmussal élők komfortos szórakozása érdekében, amelyek időpontjai a következők: június 10., 24., július 8., 22. és augusztus 12., 26. Ezeken a napokon reggel 7 és 8 óra között minden számukra zavaró hanghatással járó műveletet leállítanak és ezekben az időpontokban a kísérők is kedvezményes belépőt válthatnak.

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!