Sport 2024. június 11. 15:00

Koppány-versenyek talpon és lóról

Képgaléria
Koppány-versenyek talpon és lóról
Domaszéken, a Déli Farkasok által szervezett, MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján vettek részt a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület tagjai, június 8-án. Nagyon szép erdős környezetben és rekkenő hőségben, 5 Koppány íjász vett részt a régiós versenyen.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 4., Szólya Imre 5. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Balanyi Sándor 2., Zoboki Csenge pedig a harmadik helyen végzett.

*  *  *

Kis János lovasíjász és Vándor lova küzdött Hetényegyházán, a Smuta törzs lovasíjász versenyén június 8-án és 9-én. A hétvége Jánosnak és lovának, egy lemozgató tereplovaglással kezdődött, késő délután pedig edzéssel zárult. A szombati gyakorlás során a ló nagyon szépen teljesített, szépen dolgozott, ez Jánosnak elég bizalmat adott ahhoz, hogy a másnapi verseny során magára is több figyelmet tudjon fordítani. Vasárnap, a megmérettetés napja, már nehezebb volt, a versenyszituációs helyzet ló és lovasa számára egyaránt visszaesést hozott az előző napi gyakorláshoz képest, de ez természetes jelenség ebben a sportágban. Ennek ellenére, sikerrel zárult a hétvége, mert egy gyümölcsöző gyakorlással és egy ragyogó 4. helyezéssel gyarapodott Kis János és Vándor lova.

*  *  *


Budapestre utaztak a Zlatnik Zsuzso 2024-es Nyári Örömíjász Versenysorozatának 1. fordulójára a Koppányok június 9-én. A versenyt a XVII. kerületi Turulmezőn rendezték meg. A megmérettetés 30 célon, 3 vesszővel zajlott.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Füleki Bianka 1., Nagy Zoltán 5. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Füleki Nikolett 2., Füleki Imre 2. helyen zárta a versenyt.


Kis Mónika
Koppány íjász
             

Kövessen minket a Facebookon is!