Sport 2024. június 17. 16:00

Szabadban rendeztek muay thai bajnokságot Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Szabadban rendeztek muay thai bajnokságot Kiskunfélegyházán
Régi hagyományt hozott vissza a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület azzal, hogy megrendezte a muay thai bajnokság bemutatóját és versenyét. Ezúttal azonban nem teremben, hanem a szabadban.

A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület harmadik alkalommal hirdette meg bajnokságát a Honvéd-pályán. Az egyesület nagy munkát fektetett abba, hogy megrendezze Az eseményt. Az első bajnokságot még 2018-ban rendezték meg teremben, ezúttal viszont szabadtéren küzdöttek meg egymással a sportolók, családias hangulatban. Magát a bajnokságot kettő házi mérkőzés előzte meg. Az egyesület most úgy gondolta, hogy kinyitja a kapukat a nézők, érdeklődők és más klubok előtt is.

A KHSE célja ezzel a bajnoksággal az volt, hogy megmutassa, mi mindent tesznek egész évben, és mekkora munka folyik az edzőteremben. A ringben három sportág képviselői: thai boksz, ökölvívás és a birkózás képviselői mutatkoztak be. Először bemutatómérkőzéseket lehetett látni pontozás nélkül, majd utána már élesben zajlottak a küzdelmek. Az első csatát mérkőzést a kilenc éves Molnár Kristóf a helyi Batthyány Lajos Általános Iskola 3/a osztályos tanulója vívta, akit a foci vonzott leginkább, de apukája arra inspirálta, hogy próbálja ki a küzdősportot is. 2023 októbere óta jár a KHSE edzéseire.
– Azóta megtaláltam a nekem való sportot, a fegyelem, és a kemény edzések nagyon tetszenek, az edzők pedig a példaképeim lettek. Úgy érzem, hogy a csapatnak már elfogadott tagja lehetek, ami nagyon motivál – mondta Kristóf.

– Hét év óta edzünk már az ökölvívó teremben. Ez idő alatt nagyon sokszor hallottuk már azt, hogy korábban mindig mentek a csapatbajnokságok az ökölvívásban, ami nagyon összetartó volt – hangsúlyozta Nagy Krisztián, a KHSE elnöke. – Több településről is érkeztek Kiskunfélegyházára, és színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással az egyesületek. Ezt szerettük volna visszahozni, és azt, hogy Kiskunfélegyházán van harcművészeti élet, ökölvívók, thai bokszosok. Az a célunk, hogy minél több embert összefogjunk és megmozgassunk. Ezzel a mostani bajnoksággal családi programot szerettünk volna kínálni, mivel már nyár van. Az első két bajnokságot teremben rendeztük meg, de úgy gondoltuk, hogy azt már kinőttük. Meglovagoltuk a lehetőséget, hogy itt a nagy fák árnyékában, a szabadban tudjuk ezt a rendezvényt összehozni. Három sportágban: ökölvívás, thai boksz és birkózásban szálltak ringbe a sportolók. Egyeztettünk a karatékákkal is, de nekik válogatott edzőtáboruk van, így ők nem tudtak itt lenni. Ilyenkor ugyanis a versenyszezon végén is vannak még elfoglaltságok. Bízunk abban, hogy a következő alkalommal már ők is itt tudnak lenni – tette hozzá Nagy Krisztián.

A délelőtt folyamán bemutatómérkőzések voltak, délutántól pedig már élesben mentek a küzdelmek, és felnőttek is a szorítóba léptek. Az egyesületnek nem titkolt célja volt az is, hogy a válogatott versenyzői is ringbe lépjenek. Nemcsok Fanni világbajnoki válogatott kerettag. Remélhetőleg tudja majd kvalifikálni magát a szeptember 4-13. között Thaiföldön, pontosabban Bangkokban megrendezendő utánpótlás-világbajnokságra. A mostani bajnokságon három mérkőzést is vívott, hogy tudja növelni a meccseinek a számát. Kipróbálta magát ökölvívásban is, igaz, csak bemutatómérkőzésen. Ezzel szerette volna az egyesület új területre vinni az edzését, hogy a megszokottól kicsit kiemeljék.

Nagy Krisztián elmondta még, hogy a kiskunfélegyházi versenyzőkön kívül négy településről érkeztek sportolók: Kecskemétről, Algyőről, Pécsről és Budapestről. Összesen harminckilenc mérkőzést bonyolítottak le, plusz három birkózó bemutatómérkőzést is láthattak a nézők és érdeklődők.

Eredmények, elől a győztesek:
Fecskó Zoltán (Fanatic Force) – Cserháti László (KHSE),
Zámbó Levente – Cserháti László (mindkettő KHSE),
Vadász Márkó (Fanatic Force) – Berecz Vincze (KHSE),
Nemcsok Fanni (KHSE – Tóth Lauren Lilien (Fanatic Force),
Nemcsok Fanni – Horváth Izabell (Fanatic Force),
Nemcsok Fanni – Nina Vujasin (Star Gym Kecskemét),
Bertirotti Cesare Enrico (Fanatic Force) – Jankó Flórián (KHSE),
Szabó Máté (KHSE) – Kovács Róbert (Algyő),
Szabó Máté – Tarjányi Áron (mindkettő KHSE),
Grossman Roland (Fanatic Force) – Kardos Levente (KHSE),
Fekete HannaKovács Laura (mindkettő KHSE),
Bartucz Rico (PEAC muay thai Pécs) – Huszár Attila (KHSE),
Berecz Vince – Vadász Márkó (Fanatic Force),
Fekete Miklós – Szemerédi Miklós (mindkettő KHSE),
Szilágyi Ádám Dávid (Algyő) – Szőllősy Huba (KHSE).
                          

Kövessen minket a Facebookon is!