Sport 2024. június 20. 18:00

A szombati bajnokságon is veretlen maradt Nemcsok Fanni „Csibe”

A szombati bajnokságon is veretlen maradt Nemcsok Fanni „Csibe”
III. KHSE Bajnokság kétségkívül legeredményesebb versenyzője Nemcsok Fanni volt, vagy, ahogy küzdősport berkekben hívják: Csibe. A június 15-én rendezett bajnokságon 4 alkalommal lépett a ringbe, ahol három pontozott meccsen múlta felül ellenfeleit.



A 12 éves lány a Darvas Általános Iskola hatodik osztályos tanulója. 2018 decemberében csatlakozott a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesülethez, az eltelt évek alatt 40 éles meccsen van túl. Elmondása szerint a thai boksz által egy igazi szeretetteljes második családra talált az egyesületnél, ahová mindennap örömmel érkezik.



Eredményeiről szerényen nyilatkozik, pedig lenne mivel dicsekednie. Tavaly Magyar Bajnokságon aranyérmet, idén ezüstérmet, Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, valamint junior világbajnoki ezüstéremmel is rendelkezik. Ismét világjátékokra készül, szeptemberben junior vb-re, Thaiföldre.



Edzője, Nagy Krisztián elmondta, hogy heti 8-10 edzéssel készülnek a közelgő junior világbajnokságra. Fanni fegyelmezett, terhelhető, bírja az edzések fokozását. Szükség is van erre, hiszen egyre komolyabb ellenfelek állnak szemben vele már a korosztályában, akik szintén mindent elkövetnek a győzelem érdekében. A következő hónapok szinte száz százalékig a felkészülésről szólnak. Július elsején kezdődik a válogatott edzőtábor, ahol kijelölik a szövetségi keretet, és ahol kiderül a Thaiföldre utazók névsora, amire Fanninak nagyon jó esélye van.



Mindezek után a vb-t megelőzi egy thaiföldi kéthetes edzőtábor, majd maga a világverseny ideje, ami gyakorlatilag egy hónap kint tartózkodást jelent. A szakszövetség és a család segítsége mellett is szükségük van még anyagi támogatásra, így tisztelettel kérik azokat a vállalkozókat és magánszemélyeket, akik lehetőséget látnak Fanni előmenetelében, segíteni tudják kiutazását és ott tartózkodását.

Anyagi segítséget a következő számlaszámra várják:

Nemcsok Fanni Nikolett: 11773322-03221617

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!