Helyi hírek 2024. június 22. 08:00

Középfokú, egynyelvű nyelvvizsgát teljesített a hetedikes Villő

Középfokú, egynyelvű nyelvvizsgát teljesített a hetedikes Villő
13 évesen és négyhónaposan sikeres komplex Origo Mono B2 angol nyelvvizsgát tett Francia Villő, a Dózsa György Általános Iskola hetedik osztályos tanulója.

Villőtől megtudtuk, hogy az említett megmérettetés egy középfokú egynyelvű nyelvvizsgát jelent, ahol minden kérdést angolul tesznek fel és csak így lehet válaszolni is. Számára szimpatikus volt ez a vizsgafajta és felkészültnek is érezte magát rá. Elmondta, hogy már egészen kicsi korától fontos szerepet töltött be életében az angol nyelv. Szülei mindketten pedagógusok, édesanyja franciát, édesapja angol nyelvet tanít. Kiskorában egy érdekes szabályt vezettek be Villőnek: ha kétszer magyar nyelven megnézett egy mesét, akkor harmadszorra angol nyelven is tanácsolták neki, magyar felirattal. Mindezek mellett rendszeres volt az angol nyelv használata otthon is, így Villő már nagyon korán magabiztosan használta azt.

Az általános iskola kezdetén még németet, aztán ötödik osztálytól angolt tanult, és mindössze két év alatt hozta fel tudását a középfokú nyelvvizsga szintjére. Villő elmondta, hogy szülei támogatása és segítsége mellett nagyon sokat köszönhet iskolai angoltanárának, aki biztatta őt a nyelvvizsga teljesítésére. A nyelvek mellett a 13 éves lány sportol is: vízilabdázik, ahol kapus posztot tölt be. A következő két év tervei között a francia nyelv középfokú elsajátítását említette, szorgalmát és elszántságát ismerve ennek teljesítéséhez nem is fér majd kétség.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!