Helyi hírek 2024. június 23. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi 12. vasárnap – 2024. június 23.

1. A hét ünnepei: hétfőn Keresztelő Szent János születésének főünnepe, csütörtökön Szent László király ünnepe, pénteken Szent Iréneusz püspök és vértanú emléknapja, szombaton pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz.

2. Az imádság évében különösen is fontos, hogy több időt szenteljünk az Úrnak, így júniusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a Jézus szíve litániát. Ezen a héten a litániát lelkipásztorokért, papi és szerzetesi hivatásokért ajánlják fel. Várják a testvéreket közös imádságra!

3. Rendhagyó találkozót tart a Szent József Kör június 24-én, hétfőn. Találkozó 18 órakor a városházánál. Látogatás a városháza, majd az újtemplom tornyában. A toronylátogatások után a közösségi házban folytatódik a találkozó.

4. A templomunk búcsúját június 30-án, vasárnap tartják délelőtt 10 órakor. Az ünnepi szentmisét celebrálja és a körmenetet vezeti dr. Bábel Balázs érsek. A szentmisét követően mindenkit nagy  szeretettel várnak egy fogadásra a plébánia udvarába. A fogadásra üdítőt és aprósüteményt szeretettel  elfogadnak a testvérek részéről, amit szombat estig a plébániára várnak. A búcsú vasárnapján reggel 6.30-kor és 18 órakor lesz szentmise a templomban. A 8-as és 9-es mise elmarad, valamint a Kalmár-kápolnában sem lesz szentmise azon a vasárnapon.

5. Apa-gyerek tábort szervez augusztus 16-18. között a Fülöp Atya Alapítvány Juhász Miklós cserkésztiszt vezetésével. Részletek a templomi hirdetőtáblán olvashatók.
                            

Kövessen minket a Facebookon is!