Helyi hírek 2024. június 26. 18:00

Megnyílt az Így közlekedtek ti rajzpályázat kiállítása

Képgaléria
Megnyílt az Így közlekedtek ti rajzpályázat kiállítása
Megnyílt az Így közlekedtek ti rajzpályázatra beérkezett művekből készült kiállítás a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlat július 26-áig látogatható. A részletekről Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály bűn- és balesetmegelőzési előadója beszélt.

– A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága januárban hirdette meg az Így közlekedtek ti című rajzpályázatot, amelyre három kategóriában lehetett nevezni: óvodások, alsó-, illetve felső tagozatos diákok küldhették be közlekedésbiztonság témájú rajzaikat. A bizottság felhívását a helyi szerveken keresztül juttatta el az összes település óvodájának és általános iskolájának. Kiskunfélegyháza iskolái és óvodái évről évre számos pályaművet küldenek be, az idei év azonban kiemelkedő volt: mintegy 200 rajz érkezett be a Kiskunfélegyházi Balesetmegelőzési Bizottsághoz.

A beérkező rajzokat előzsűriztük és a legjobbakat továbbítottul a megyei szintű versenyre, ahol a városi kapitányságok által beküldött művek közül választották ki kategóriánként a három legjobbat. A pályaművek többsége nem csupán a helytelen közlekedési példákat, hanem azok helyes alternatíváit is ábrázolja, így segítve a gyermekek közlekedésbiztonsági tudatosságának fejlesztését.

Az alábbi félegyházi gyerekek értek el kimagasló eredményeket: az óvodások kategóriájában harmadik helyezést ért el Mirzayev Medina Lia (Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Bankfalui Tagóvoda). Az alsós kategóriában első helyezett lett Szécsényi Csenge és Kis Adél (Platán Utcai Általános Iskola), harmadik helyezést ért el Gáll Maja (Dózsa György Általános Iskola). A felsős kategóriában első helyezett lett Takács Doroti (Dózsa György Általános Iskola).

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!