Helyi hírek 2024. június 28. 12:00

Cseh Tamásra emlékeztek a könyvtárban

Képgaléria
Cseh Tamásra emlékeztek a könyvtárban
Cseh Tamás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes és színész tiszteletére szerveztek emlékestet a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 27-én. A Hattyúkerti zenés esték eseményén Csák László képzőművész és hangász lépett fel, aki a művész életművét és munkásságát idézte meg zenés és prózai előadásával.

Csák László egészen fiatal kora óta elkötelezett híve és követője Cseh Tamás munkásságának, aki mély tisztelettel és alázattal adta elő a legendás zenész legismertebb dalait, valamint személyes történetekkel és anekdotákkal színesítette az estét, amelyek Cseh Tamás életének kevésbé ismert mozzanataiba engedtek bepillantást. A könyvtár udvarán összegyűlt közönség között fiatalok és idősek egyaránt helyet foglaltak, akik mind azért jöttek el, hogy együtt emlékezzenek a magyar zenei élet ikonikus alakjára. A műsor során
meghallgathattunk olyan klasszikus dalokat, mint a Levél nővéremnek, vagy Az ócska cipő. Az est különlegességét az adta, hogy Csák László saját feldolgozásaiban, újraértelmezve adta elő a dalokat, ezáltal új színeket és hangulatokat kölcsönözve a jól ismert műveknek.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
         

Kövessen minket a Facebookon is!