Sport 2024. június 30. 16:00

Jótékonysági versenyt rendeztek a gördeszkások

Képgaléria
Jótékonysági versenyt rendeztek a gördeszkások
Második alkalommal szervezték meg Kiskunfélegyházán a Kiskunyhó Jam Gördeszkás Versenyt a skateparkban, ami jótékonysági célt is szolgált.

A rekkenő hőség sem tudta megakadályozni a versenyzőket abban, hogy megmutassák gördeszkás tudásukat egymás előtt. A helyieken kívül érkeztek deszkások Szentesről, Mezőkövesdről, de még Siófokról is. A versenyt szombaton ebéd után kezdték el, és egészen estig – természetesen kisebb pihenőkkel – folytatták. A fiúk különböző nehézségű trükköket hajtottak végre egyéniben, de versenyeztek csapatban is. A tagokat úgy osztották szét, hogy eldobták a deszkájukat, és azok kerültek egy csapatba, akiknek a kerekére esett a deszkájuk. Akiknek nem, azok a másik gárdába jutottak. Ha nem volt egyenlő a létszám, akkor az egyikből átmentek a másikba. Ennél a feladatnál mindenki mutatott egy trükköt, amit a többieknek meg kellett csinálni.

A skateparkba kihoztak egy olyan kerekesszéket is, amit mozgásukban korlátozottak használnak. Közöttük nem volt sérült személy, de ezt a járművet is felhasználták arra, hogy különböző trükköket hajtsanak végre vele, de át is ugrották. Gál Balázs főszervező komoly feladatot is teljesített. Tizenöt lapot ugrott át, ami 3,3 méter hosszú volt. De egy szintén hosszú, több mint egy méter magas tárgyat is sikerült átugrania.

A versenyzőket saját tudásuk és teljesítményük alapján díjazták. Részvételi díj nem volt, de tartós élelmiszereket gyűjtöttek, a helyi fogyatékkal élő személyek nappali intézmény klubtagjai számára.

A nap végén együtt fogyasztották el a helyben készült chilis babot, majd beszélgetéssel töltötték el az estét. Gál Balázs elmondta még, hogy nem ez volt az utolsó versenyük, az elkövetkezendő időben is szeretnék, ha megméretnék magukat a gördeszkások Kiskunfélegyházán.
                            

Kövessen minket a Facebookon is!