Sport 2024. július 4. 12:00

Székelyföldi sakktalálkozó

Székelyföldi sakktalálkozó
Mintegy negyed évszázada tart a baráti kapcsolat testvértelepülésünk, Korond és Félegyháza sakkozói között.

Évente váltott helyszíneken, két-két négynapos baráti találkozót szervezünk. A rendezvények középpontjában természetesen a soron következő sakkverseny áll. A játék mellett mindig időt szakítunk közös történelmünk együttes felfedezésére, a szép természeti tájak, a helyi hagyományok, szokások megismerésére. Június 21. és 24. között a székelyföldi sóvidék szívében, a népi fazekasság erdélyi fellegvárában, Korondon rendezték meg a 38. Korond–Félegyháza Barátság Sakk Kupát.



A meghívásos – 9 fordulós – körmérkőzéses versenyen 4 félegyházi és 6 korondi sakkozó ült asztalhoz. Izgalmas, színvonalas játszmák után a verseny az alábbi végeredménnyel zárult:

1. Nagy György: 8 pont – Félegyháza,

2. Hudák János: 7 pont – Félegyháza,

3.-4. Tófalvi Sándor: 6,5 pont – Korond, Seres László: 6,5 pont – Félegyháza,

5.- 7. Ilyés Vészti László, Szente Kálmán, Szente József: 4,5-4,5 pont, mindhárom – Korond,

8. Fekete József: 2 pont – Félegyháza,

9. Kovács György: 1 pont – Korond,

10. Gáll Levente: 0 pont – Korond, aki technikai okok miatt visszalépni kényszerült a versenytől.

A kiváló formában játszó Nagy György 7 győzelemmel és 2 döntetlennel veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. A győztes egyébként az eddigi mind a 38 közös programunkon részt vett. Szente Kálmánnal, a korondiak vezetőjével együtt jelentős érdemei vannak a közös programok szervezésében, a baráti kapcsolatok ápolásában. A következő találkozónkat szeptember 13. és 16. között, a Kiskunfélegyházi Libafesztivál programjaihoz kapcsolódva rendezzük meg. Benne szeptember 14-én, a Ludas Matyi sakkversennyel.

Seres László nemzetközi sakk versenybíró,
a Bács-Kiskun Vármegyei Sakkszövetség főtitkára
                 

Kövessen minket a Facebookon is!