Helyi hírek 2024. július 10. 19:00

90. születésnapján köszöntötték Julika nénit

Képgaléria
90. születésnapján köszöntötték Julika nénit
Emléklappal és virággal köszöntötte Balla László alpolgármester a 90. életévét betöltött Kiss Istvánné Julikát július 10-én, szerdán délelőtt. Julika néni családja körében, otthonában várta a vendégeket a jeles napon.

Kiss Istvánné 1934. július 10-én született Kiskunfélegyházán. Julika néninek hat testvére volt, akik közül ma már csak sajnos hárman vannak közöttünk. Férjével 1950-ben ismerkedett meg, házasságot 1953. október 17-én kötöttek. Férje 1976-ban bekövetkezett haláláig tanyán, a XII. körzetben éltek. Julika néni
ekkor költözött be a városi házba, ahol jelenleg is él. A ház körüli teendőket, a kertgondozást és a főzést a mai napig szívesen végzi. Kedvencei a virágai, amelyeket az udvaron és az épületben is nagy szeretettel ápol.

Kérdésünkre, hogy mi a hosszú életnek és vitalitásának titka, azt feleli, hogy csakis a sok és lelkiismeretes munka. Hosszú ideig a Kossuth iskola konyháján dolgozott, majd a Körpatika munkatársa is volt. Folyamatosan volt sok-sok feladata, mindig szeretettel végezte azt. Ma is nagyon aktívan telnek
mindennapjai, kertészkedik és rendszeresen kerékpározik is. Remek egészségi állapotnak örvend, csupán néhány gyógyszerre van szüksége. Elmondta, hogy családjával legfőképp telefonon tartják a kapcsolatot hétköznap, de amint idejük van, meglátogatják őt. Kedveli a televízió műsorokat, kedvenc csatornája az ATV.

Julika néninek négy unokája és kilenc dédunokája van.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton     
            

Kövessen minket a Facebookon is!