Helyi hírek 2024. július 17. 08:00

„Zöld nyomon járunk” ökotábor

Képgaléria
„Zöld nyomon járunk” ökotábor
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár „Zöld nyomon járunk” ökotáborában vehettek részt július 1-je és 5-e között a kiskunfélegyházi általános iskolások, amelynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A tábor célul tűzte ki a gyerekek természettudományos ismereteinek bővítését és játszva, szórakoztató módon a szemléletformálást.

Az élménytábor első napján a kisdiákok egymással és a könyvtárral ismerkedtek meg, a hét további részében pedig kirándultak. Kedden a táborozók A Tőserdő lelke elnevezésű természetismereti túrát járták be Lendvai Edit és Hegedűs Zoltán vezetésével, Pálfiné Lajos Klára könyvtáros és Kiss-Fekete Bence középiskolai tanár kíséretében. Szerdán bérelt busszal Kecskemétre látogattak, ahol a délelőttöt a Kiskunsági Nemzeti Park egyik környezeti nevelő intézményében, a Természet Házában töltötték. Az Állati nyomozó című foglalkozáson a természetben előforduló lábnyomokat, jeleket ismerték fel, majd felfedezték az interaktív kiállítás elemeit is. Ebéd után a Kecskemétfilm Kft. rajzfilmstúdiójának munkásságába nyertek betekintést vetítéssel egybekötött előadáson. Csütörtökön csillagászati ismeretekkel gazdagodtak Szijártó Sándor, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tanárának és az iskola csillagászati távcsövének segítségével. A pénteki úti cél a lakiteleki Hungarikum Liget volt, ahol megtekintették a Hungarikum Kiállítóházat és a Csillagnéző Planetáriumban az éjszakai égbolt csodáit látványos módon bemutató kisfilmet, majd bebarangolták a népfőiskola területét. Ebéd után szabadprogramként kipróbálták a térsakkot, a minigolf- és a kosárlabdapályát is.

A 16 gyermeket 2 könyvtáros és 3 középiskolás diáksegítő kísérte. A tábor szervezője, vezetője Tóth-Kovács Nikolett könyvtáros reméli, hogy a továbbiakban is népszerű lesz a fiatalok körében ez az egyhetes kikapcsolódás, hiszen a mai világban egyre nagyobb helyet és szerepet kapnak a környezeti nevelés kérdései, amelyet minél tartalmasabb programokkal igyekszik színesíteni.

A „Zöld nyomon járunk” ökotábor 2025-ben is várja az érdeklődőket.

                       

Kövessen minket a Facebookon is!