Sport 2024. július 18. 06:00

Európa-bajnokságon versenyez Kis Roland

Képgaléria
Európa-bajnokságon versenyez Kis Roland
Az idei egyik fő cél a kiskunfélegyházi gátfutó, Kis Roland számára az Európa-bajnokság volt, amely részvételéhez szükséges feltételeket sikeresen teljesítette. Jelenleg a szlovákiai Besztercebányán tartózkodik, a ma, július 18-án kezdődő EA U18-as Európa Bajnokság helyszínén, ahol 110 méteren indul.

Borítókép és további fotó: Berényi Ibolya

Roland jelenleg korosztályában első éves, új magassággal és gáttávolsággal versenyez idén. Nevelőedzőjétől, Juhász Istvántól megtudtuk, hogy a sportoló legfőbb versenye vélhetően a jövő évi ifjúsági olimpia lesz, az idei év pedig a tanulásé és a technikai fejlődésé.

Kis Roland az Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy jó tapasztalat lesz számára a verseny.

– Láthatom, hogy milyen szinten vagyok a többiekhez képest egy olyan mezőnyben, ami nagyon erős. Bízom a legjobbakban. Magyarországon kevesen vagyunk gáton, de van 2-3 olyan ellenfél, akivel meg tudjuk egymást szorongatni. Európai szinten pedig ez hatványozottan igaz. A fő versenyek előtt már hetekkel az esemény előtt fejben tervezni kezdek és fókuszálok. A helyszínen már a melegítéskor kizárom az egész külvilágot és csak a célt látom magam előtt. Nem érzem görcsösnek, inkább élvezem a futamokat és inspirálnak az ellenfelek – nyilatkozta a sportoló, akiért szülei a helyszínen szurkolnak majd.

Z. A. 
       

Kövessen minket a Facebookon is!